Adatbázis Kurzusok | Database Kurzusok

Adatbázis Kurzusok

A helyi, oktatott élő adatbázis (DB) vagy adatbáziskezelő (DBMS) tanfolyamok mind a rendszergazdáknak, mind a fejlesztőknek, valamint a handson gyakorlatoknak bemutatására szolgálnak, hogyan kezeljék az adatbázis-rendszereket, és hogyan integrálják az adatbázist a szoftveralkalmazásokkal Az adatbázis-képzés "helyszíni élő képzés" vagy "távoli élő képzés" formájában érhető el A helyszíni élő képzés helyi szinten valósulhat meg az ügyfél telephelyén Magyarország vagy a NobleProg vállalati oktatóközpontjaiban Magyarország A távoli élőképzés interaktív, távoli asztal segítségével történik NobleProg Az Ön Helyi Képzési Szolgáltatója.

Ajánlások

★★★★★
★★★★★

Kurzusleírás

Title
Duration
Overview
Title
Duration
Overview
14 hours
Overview
The course participants will learn the terminology of relational databases, acquire the skills to design database applications, know the basic principles of creating forms and reports.
14 hours
Overview
A kurzus célja, hogy lehetővé tegye a résztvevők számára, hogy elsajátítsák az SQL nyelv használatának módját az Oracle adatbázisban az adatkivonáshoz középszintű szinten.
7 hours
Overview
This training is designed for Database Administrators and Architects who want to tune PostgreSQL Database for Performance. Learn how to log slow workload and find the possible pain points in a query. This topic also covers the most important parameters that must be tuned for optimal performance.
7 hours
Overview
This training is designed for Database Administrators and Architects who want to learn Streaming Replication in PostgreSQL and how pgpool-II can be used to achieve automatic failovers and setup a highly available PostgreSQL Database Cluster.
14 hours
Overview
This training is designed for Database Administrators and Architects who want to learn the tools and techniques for implementing High Availability and Database Security in PostgreSQL.

You will also learn how to find slow queries, monitor database performance and tune PostgreSQL for Performance.
14 hours
Overview
This training is designed for Database Administrators and Architects who want to learn PostgreSQL from basics.

You will learn PostgreSQL architecture, installation, designing as well as how to perform backup and recovery databases in PostgreSQL.
14 hours
Overview
Ez a kurzus magában foglalja a PostgreSQL adatbázisok adminisztrációját és teljesítményének beállítását A célközönség magában foglalja a rendszergazdákat és az adatbázis-építészeket A résztvevők megtanulják a speciális PostgreSQL (AKA Postgres) modulok használatát, mint például a replikáció, a kapcsolat összevonása és a teljes szöveges keresés .
35 hours
Overview
Ez az intenzív képzés alapvető ismereteket és készségeket biztosít a Windows PowerShell használatához a Windows alapú számítógépek adminisztrációjának automatizálásához. Az ebben a kurzusban leírt készségek minden olyan Microsoft-termékre alkalmazhatók, amelyek a napi adminisztrációt használják a Windows PowerShell-en.

A képzés elsősorban a Windows PowerShell használatát interaktív parancssori felületként használja, de a szkriptek és a programozás témáit is lefedi.
28 hours
Overview
This course handles the administration and performance tuning of PostgreSQL databases. Attendees will learn the use of specialised PostgreSQL (AKA Postgres) modules such as replication, connection pooling and full text searching.
7 hours
Overview
A Percona Server for MongoDB egy szabad, továbbfejlesztett, teljesen kompatibilis, nyílt forráskódú, csepp helyettesítés a MongoDB 32 Community Edition számára, amely az enterprisegrade funkciókra épül Nem szükséges változtatni a MongoDB alkalmazásokon vagy kódokon Közönség Ez a kurzus alkalmas olyan rendszergazdáknak és mérnököknek, akik a Percona Serverre váltanak a már létező MongoDB példányokból, vagy telepítik és kezelik az új Percona Server for MongoDB példányokat A kurzus befejezése után a küldöttek: megérteni a Percona Server struktúráját és telepítési mechanizmusait képes legyen telepítési / gyártási környezet / építészeti feladatok és konfiguráció végrehajtására képes a kódminőség felmérésére, a hibakeresés végrehajtására, a monitorozásra képes végrehajtani a fejlett produkciót, mint a replikáció, a teljesítmény-tuning és a naplózás .
14 hours
Overview
Közönség

Mindazok, akik az Oracle SQL alapkészségeit szeretnék fejleszteni, és a már megszerzett tudást is rendszerezik.

A tanfolyam formátuma

25% előadások, 75% laborok
14 hours
Overview
Ez a 3 napos kurzus bemutatja az SQL Developer, az SQL * Plus és az SQL-t, a strukturált lekérdezési nyelvet, amely egy relációs adatbázis elérésére szolgál, és magában foglalja az ORACLE legújabb verziójának új funkcióit. A megtanult elvek olyan különböző adatbázisokhoz is alkalmazhatók, mint a Microsoft SQL Server, a MySQL, az Access, az Informix és a DB2.

A tanfolyam egy műhelymunka formátumát veszi át, előadássorozattal, munkadarabokkal és gyakorlati gyakorlatokkal. Bár a tartalom testreszabható, legalább 2 nap szükséges a központi elemek fedezéséhez.

Teljes kurzusjegyzéseket biztosítanak a mintaadatbázis-fájlokkal együtt, például SQL-fájlokat és ingyenes szoftvereszközöket az ORACLE adatbázis eléréséhez.
14 hours
Overview
Ez a kurzus programozási interakciót biztosít a PostgreSQL adatbázisokkal és PostgreSQL kiterjesztésekkel A célközönség magában foglalja azokat a fejlesztőket is, akik szeretnék használni vagy bővíteni a PostgreSQL-t, valamint az adatbázis-építészeket .
35 hours
Overview
Ez az 5 napos kurzus bemutatja, hogyan kell az Oracle SQL-t használni az adatbázis-fejlesztéshez és az adatbázis-kezeléshez.
14 hours
Overview
Az OrientDB egy NoSQL MultiModel adatbázis, amely Graph, Document, KeyValue, GeoSpatial és Reactive modellekkel működik Rugalmassága lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy különböző típusú adatokat kezeljenek egy központi adatbázis alatt Ebben az oktatott, élő képzésben a résztvevők megtanulják használni az OrientDB használatát, és rugalmasan használják az adatok kezelését A képzés végére a résztvevők képesek lesznek: Telepítse az OrientDB-t Ismerje meg, hogyan hozhat létre és kezelhet adatbázisokat az OrientDB segítségével Fedezze fel az OrientDB különböző funkcióit és funkcióit Ismerje meg, hogyan kell együttműködni a különböző API-kkal az OrientDB segítségével OrientDB telepítése az elosztott architektúrán keresztül Közönség Szoftvermérnökök és technikusok Műszaki emberek minden iparágban IT emberek Fejlesztők A tanfolyam formátuma Részelőadás, vitafórumok, gyakorlatok és nehéz handson gyakorlat .
14 hours
Overview
This instructor-led, live training (onsite or remote) is aimed at engineers who wish to migrate from Oracle Forms to Oracle Web Forms.

By the end of this training, participants will be able to:

- Understand the major feature and architectural changes in Oracle Web Forms.
- Migrate to Oracle Web Forms from a previous Forms version.
- Deploy a Oracle Web Application.
- Leverage Oracle Web Forms to enhance user services and experience.

Format of the course

- Interactive lecture and discussion.
- Lots of exercises and practice.
- Hands-on implementation in a live-lab environment.

Course Customization Options

- To request a customized training for this course, please contact us to arrange.
14 hours
Overview
Oracle Database 18c is the next iteration of Oracle Database 12c Release 2, or "the first patch".

This instructor-led, live training (onsite or remote) is aimed at engineers who wish to set up, deploy, migrate to and manage an Oracle 18c Database.

By the end of this training, participants will be able to:

- Understand the major feature and architectural changes from previous Oracle versions.
- Migrate to Oracle 18c from a previous version.
- Deploy Oracle 18c in cloud or on premise.
- Understand Oracle 18c's new yearly release cycle and plan maintenance around it.

Format of the course

- Interactive lecture and discussion.
- Lots of exercises and practice.
- Hands-on implementation in a live-lab environment.

Course Customization Options

- To request a customized training for this course, please contact us to arrange.
21 hours
Overview
Ez a 3 napos kurzus bemutatja az ORACLE PL / SQL alkalmazást fejlesztő környezetet, amely lehetővé teszi a tárolt eljárások, funkciók és triggerek írását SQL és PL / SQL parancsok használatával.

A tanfolyam egy műhelymunka formátumát veszi át, előadássorozattal, munkadarabokkal és gyakorlati gyakorlatokkal. Bár a tartalom testreszabható, legalább 2 nap szükséges a központi elemek fedezéséhez.

Teljes kurzusjegyzéseket biztosítanak a mintaadatbázis-fájlokkal együtt, például SQL-fájlokat és ingyenes szoftvereszközöket az ORACLE adatbázis eléréséhez.
28 hours
Overview
A relációs adatbázisok az adatok tárolására, lekérésére és lekérdezésére alkalmasak A relációs adatbázisok lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy strukturált, jól definiált mintázatok (modellek) segítségével rendezzék adataikat Bár ez a megközelítés jól működik a szabványosított és jól megértett adatok tárolásához (gondoljunk egy olyan kórházi ellenőrző alkalmazásra, amely a betegrekordokat ugyanolyan következetes előre meghatározott területekkel kezeli a beteg azonosítója, utóneve, utóneve, az utolsó látogatás dátuma , stb), vannak korlátozások erre a modellre Olyan szervezetek esetében, akiknek a bejövő adatai nincsenek jól definiálva (gondoljunk egy olyan internetes keresési űrlapra, amelynek indulásakor még mindig a különböző területek kísérletezésével próbálkozunk a látogatók adatainak összegyűjtésénél, eltávolítva és hozzáadva a mezőket, ahogyan eljutnak az üzlet változó természetéhez) , minden meglévő definíciót, hogy az adatok hogyan illeszkedjenek egy meglévő adatbázisba, rendszeresen újra kell definiálni Ez szükségessé tenné az adatmodell (séma) újrateremtését, amely megköveteli az adatok szerkezetének és engedélyezett adattípusainak különböző típusú adatbevitelek stb Támogatását, mielőtt bármilyen új adatot el lehet menteni az adatbázisba Adja meg a NoSQL (nem csak SQL) adatbázisokat A NoSQL adatbázisok a szabad felhasználókat a bejövő adatok struktúrájának előre meghatározták, lehetővé téve új adatok beillesztését és frissítését A NoSQL adatbázisok gyakran gyorsabbak, mint a relációs adatbázisok, és könnyen kezelhetők a nagyon nagy mennyiségű adat A NoSQL adatbázisok jobban skálázódnak, mint a relációs adatbázisok, mivel képesek hatékonyan partícionálni az adatokat az összes szerveren (klaszter) és az adatokhoz való hozzáféréshez A NoSQL adatbázisok különösen jól integrálhatók olyan alkalmazásokkal, amelyek támogatják a valós idejű elemzéseket, a webhely személyre szabását, az internetes hirdetéseket és a mobilalkalmazásokat Ebben az oktatott, élő képzésben a résztvevők meg fogják érteni a piacon a legnépszerűbb NoSQL adatbázisok architektúráját, tervezési elveit és funkcionalitását, mivel egy élő labor környezetben telepítenek, működtetnek és megszámolják a NoSQL adatbázisokat A képzés célja, hogy felkészítse a résztvevőket arra, hogy intelligens módon értékeljék, javasolják és megvalósítsák a megfelelő NoSQL adatbázis-megoldást a szervezetükön belül A képzés végére a résztvevők képesek lesznek: Különböző típusú NoSQL adatbázisok telepítése és konfigurálása, beleértve a MongoDB, a Cassandra, a Redis és a Neo4j Ismerje meg a NoSQL adatbázisok és a relációs adatbázisok előnyeit és hátrányait Megérteni a NoSQL adatbázisok által használt alapul szolgáló adatformátumokat, és hogyan lehet ezeket a formátumokat előnyben részesíteni a modern alkalmazások (asztali, mobil, felhő, internetes játékok) Végezze el a műveletek létrehozását, beillesztését, frissítését és törlését a NoSQL adatbázisban Egy vegyes környezet beállítása mind a relációs adatbázis, mind a NoSQL együttes alkalmazásával A nagy adatbázisok elosztott feldolgozásához konfiguráljon egy NoSQL adatbázis fürtjét Ismerje meg a NoSQL adatbázis használatának biztonsági vonatkozásait NoSQL adatbázis telepítése és méretezése egy termelési környezetben Közönség Adatbázis szakemberek Adatgyűjtők Adatstratégák Projektvezetők Olyan alkalmazásfejlesztők, akik alkalmazásukban rugalmas adatbázis-megoldást kívánnak integrálni A tanfolyam formátuma Részelőadás, vitafórumok, gyakorlatok és nehéz handson gyakorlat jegyzet Ha erre a kurzusra személyre szabott képzést szeretne kérni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot .
21 hours
Overview
A relációs, táblázatos adatbázisok, például az Oracle és a MySQL már régóta az adatok rendszerezésére és tárolására vonatkozó szabvány Azonban az adatok növekvő mérete és folyékonysága megnehezítette ezeket a hagyományos rendszereket, hogy hatékonyan végrehajtsák a nagyon összetett lekérdezéseket az adatokon Képzeld el, hogy a sorok és a gyűjteményes adatbázist objektum alapú adattárolással helyettesítettük, így az entitások (pl Egy személy) adatcsomópontként tárolhatók, majd könnyen megkérdőjelezhetőek a többi csomóponttal meglévő hatalmas, többvonalas kapcsolatuk alapján És képzeld el, hogy lekérdezd ezeket a kapcsolatokat és azokhoz kapcsolódó objektumokat és tulajdonságokat egy kompakt szintaxissal, akár 20-szor könnyebb, mint az SQL Ez az, amit grafikon adatbázisok, például a neo4j kínálnak Ebben a handson kurzusban egy élő projektet fogunk létrehozni és gyakorlatba hozni az adatok modellezéséhez, kezeléséhez és eléréséhez szükséges készségeket Kontrasztunk és összehasonlítjuk a grafikon adatbázisokat SQL alapú adatbázisokkal, valamint más NoSQL adatbázisokkal, és tisztázzuk, mikor és mikor érdemes végrehajtani az infrastruktúránkat Közönség Adatbázis-adminisztrátorok (DBA-k) Adatelemzők Fejlesztők Rendszergazdák DevOps mérnökök Üzleti elemzők CTO CIO A tanfolyam formátuma Nagy hangsúlyt fektetnek a handson gyakorlatra A fogalmak többségét mintákat, gyakorlatokat és handson fejlesztést tanulják meg .
14 hours
Overview
A MySQL adminisztrációs tanfolyam mindenki számára, aki a MySQL adatbázis szerverét kívánja kezelni. Ez egy átfogó tanfolyam, amely minden adminisztrátori feladatot lefed.

A kurzus megmagyarázza, hogyan működik a MySQL adatbázis, milyen eszközök állnak rendelkezésre, hogyan tudjuk használni őket, hogyan tudjuk biztosítani a MySQL adatbázis kiszolgálót és konfigurálni. A tanfolyam során megtudhatja, hogyan kezelheti a felhasználói fiókokat és hogyan működik a MySQL Access Privilege rendszer. Ön is megtanulja, hogyan tudja megőrizni az adatbázisát, biztonsági másolatot készíteni és visszaállítani az adatbázisokat, és elvégezheti a baleset-visszaszerzést.
14 hours
Overview
A Microsoft adatplatform magjaként az SQL Server vezető operációs adatbázis-kezelő rendszer .
14 hours
Overview
This instructor-led, live training (onsite or remote) is aimed at developers wishing to learn how to use MongoDB as the database for Python their applications.

By the end of this training, participants will be able to:

- Install and configure MongoDB
- Understand the difference between accessing a NoSQL document database and a traditional relational databases' (e.g., MySQL)
- Query a MongoDB database from within Python
- Create and write data to a MongoDB databasse
- Understand MongoDB's "data processing pipeline"
- Perform real-time analytics and statistical analysis
- Generate reports for dashboarding
- Implement exception handling in Python application

Format of the Course:

- Interactive lecture and discussion
- Lots of exercises and practice
- Hands-on implementation in a live-lab environment

Course Customization Options:

- To request a customized training for this course, please contact us to arrange.
35 hours
Overview
A PostgreSQL (vagy Postgres) az egyik legkedveltebb nyílt forráskódú relációs adatbázis Ebben az oktatott, élő képzésben (helyszíni vagy távoli) a résztvevők megtanulják a PostgreSQL általános és fejlett szempontjait, beleértve az adminisztrációt, a teljesítményfordítást, a fejlett fejlesztést és a replikációt, miközben egy sor handson, tesztelés, telepítés és hibaelhárítás A képzés végére a résztvevők képesek lesznek: Használjon speciális adminisztrációs technikákat a PostgreSQL kiszolgáló konfigurálásához és kezeléséhez Optimalizálja az adatbázist és a lekérdezéseket a maximális teljesítmény érdekében PostgreSQL kiszolgáló újratelepítése és skálázása Közönség Adatbázis-adminisztrátorok Rendszergazdák Adatbázis-élményt nyújtó fejlesztők A tanfolyam formátuma Részelőadás, vitafórumok, gyakorlatok és nehéz handson gyakorlat jegyzet Ez a kurzus a PostreSQL 9 alapú, de más verzióra is alkalmazható Ha erre a kurzusra személyre szabott képzést szeretne kérni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot .
14 hours
Overview
A Percona Server for MySQL része egy integrált adatbázis-megoldási rendszernek, amely jobb teljesítményt, megbízhatóságot és alacsonyabb felhasználási költségeket nyújt (a csomag használata esetén) Ez egy egyedülálló eszköz a Percona szoftver platform számára, amely garantálja az online biztonsági mentést, az adatok tömörítését és az azonnali diagnosztikát és hibaelhárítást .
21 hours
Overview
7 hours
Overview
Ez a kurzus olyan felhasználók számára készült, akik már ismerik az SQL-t. A kurzus bemutatja az SQL adatbázisok közös titkait, valamint a MySQL specifikus szintaxist, funkciókat és funkciókat.
14 hours
Overview
A Voldemort nyílt forráskódú elosztott adattároló, amelyet kulcsérték tárolóként terveztek A LinkedIn-ben számos kritikus szolgáltatás használja a webhely nagy részét Ez a kurzus bemutatja a Voldomort architektúráját és képességeit, valamint a résztvevőket a kulcsértékű, elosztott adattároló beállítása és alkalmazása révén Közönség Szoftverfejlesztők Rendszergazdák DevOps mérnökök A tanfolyam formátuma Részelőadás, részbeszélgetés, nehéz handson gyakorlat, alkalmi tesztek a megértés mérésére .
21 hours
Overview
A kurzus célja, hogy lehetővé tegye a résztvevők számára, hogy elsajátítsák a VBA alapjait és felhasználási módjait az Access & Excel számára .
14 hours
Overview
A küldöttek megértik a strukturált lekérdezési nyelv alapelveit, és meg tudják csinálni az alábbiakat: Konstruáljon lekérdezéseket az SQL Server adatbázisból származó adatok kivonatolásához és szűréséhez Összegzett eredmények létrehozása Módosíthatja, származtathatja és formázhatja az adatokat a kívánt kimenetnek megfelelően Adatok módosítása és az adatbázis-összetevők és -definíciók karbantartása Ez a kurzus mindenki számára, aki információt szeretne a Microsoft SQL Server adatbázisból Alkalmazható mind a rendszerfejlesztők, mind a más területeken dolgozó emberek számára, akiknek az SQL-t kell felhasználniuk az adatok kivonására és elemzésére .

Upcoming Courses

Weekend Adatbázis courses, Evening Adatbázis training, Adatbázis boot camp, Adatbázis instructor-led, Weekend Adatbázis training, Evening Adatbázis courses, Adatbázis coaching, Adatbázis instructor, Adatbázis trainer, Adatbázis training courses, Adatbázis classes, Adatbázis on-site, Adatbázis private courses, Adatbázis one on one training Weekend Database courses, Evening Database training, Database boot camp, Database instructor-led, Weekend Database training, Evening Database courses, Database coaching, Database instructor, Database trainer, Database training courses, Database classes, Database on-site, Database private courses, Database one on one training

Course Discounts

Hírlevél kedvezmény

Tiszteletben tartjuk adatai bizalmas jellegét. A NobleProg soha nem továbbítja e-mail címét harmadik személyeknek.
Hírlevelünkről bármikor leiratkozhat.

Kiemelt ügyfeleink

is growing fast!

We are looking to expand our presence in Hungary!

As a Business Development Manager you will:

  • expand business in Hungary
  • recruit local talent (sales, agents, trainers, consultants)
  • recruit local trainers and consultants

We offer:

  • Artificial Intelligence and Big Data systems to support your local operation
  • high-tech automation
  • continuously upgraded course catalogue and content
  • good fun in international team

If you are interested in running a high-tech, high-quality training and consulting business.

Apply now!