Adatbázis Kurzusok | Database Kurzusok

Adatbázis Kurzusok

A helyi, oktatott élő adatbázis (DB) vagy adatbáziskezelő (DBMS) tanfolyamok mind a rendszergazdáknak, mind a fejlesztőknek, valamint a handson gyakorlatoknak bemutatására szolgálnak, hogyan kezeljék az adatbázis-rendszereket, és hogyan integrálják az adatbázist a szoftveralkalmazásokkal Az adatbázis-képzés "helyszíni élő képzés" vagy "távoli élő képzés" formájában érhető el A helyszíni élő képzés helyi szinten valósulhat meg az ügyfél telephelyén Magyarország vagy a NobleProg vállalati oktatóközpontjaiban Magyarország A távoli élőképzés interaktív, távoli asztal segítségével történik NobleProg Az Ön Helyi Képzési Szolgáltatója.

Machine Translated

Ajánlások

★★★★★
★★★★★

Kurzusleírás

Title
Duration
Overview
Title
Duration
Overview
14 hours
Overview
My SQL adminisztrációs képzésem mindenkinek szól, aki adminisztrálja a My SQL adatbázis-kiszolgálót. Ez egy átfogó kurzus, amely minden adminisztrátori feladatot lefed.

A kurzus elmagyarázza, hogyan működik az My SQL Database , milyen eszközök állnak rendelkezésre, hogyan használhatjuk őket, hogyan tudjuk biztosítani a My SQL Database kiszolgálót és beállítani. A tanfolyam során megtudhatja, hogyan kezelje a felhasználói fiókokat és hogyan működik a My SQL Access Privilege System. Azt is megtanulhatja, hogyan kell fenntartani az adatbázist, menteni és helyreállítani az adatbázisokat, és elvégezheti a rendszer összeomlását.
14 hours
Overview
Percona Server for My SQL egy integrált adatbázis-megoldási rendszer része, amely jobb teljesítményt, megbízhatóságot és alacsonyabb tulajdoni költségeket biztosít (a csomag használatakor).

Jest a Percona szoftverplatform számára kifejlesztett egyedülálló eszköz, amely garantálja az online biztonsági mentést, az adatok tömörítését, az azonnali diagnosztizálást és hibaelhárítást.
14 hours
Overview
Az OrientDB egy No SQL Multi-Model Database amely a Graph, Document, Key-Value, GeoSpatial és React ive modellekkel működik. Rugalmassága lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy különféle adatokat kezeljenek egy központi adatbázisban.

Ebben az oktató által vezetett, élő képzésen a résztvevők megtanulják, hogyan kezdjék el használni az OrientDB-t, és hogyan használják ki annak rugalmasságát az adatok kezelésére.

A képzés végére a résztvevők képesek lesznek:

- Telepítse az OrientDB-t
- Tanulja meg, hogyan hozhat létre és kezelhet adatbázisokat az OrientDB segítségével
- Fedezze fel az OrientDB különféle szolgáltatásait és funkcióit
- Tanulja meg, hogyan kell kezelni a különböző API-kat az OrientDB-n
- Telepítse az OrientDB-t az Distributed Architecture használatával

Közönség

- Szoftvermérnökök és technikusok
- Műszaki emberek minden iparágban
- IT emberek
- Fejlesztők

A tantárgy formátuma

- Részleges előadás, részleges beszélgetés, gyakorlatok és nehéz gyakorlati gyakorlat
28 hours
Overview
,
420 hours
Overview
Ebben az oktató által vezetett, élő képzésen a résztvevők megtanulják a webfejlesztés alapjait, miközben lépnek át egy mintaalkalmazás létrehozásával és telepítésével.

A képzés végére a résztvevők képesek lesznek:

- Tervezzen és valósítson meg új felhasználói szempontokat
- Optimalizálja a webes alkalmazásokat a sebesség és a méretarány maximalizálása érdekében
- Írjon ügyféloldali kódot a webes alkalmazásokhoz
- Készítsen gyors, könnyen használható, nagy volumenű gyártási alkalmazásokat, és gyorsan dolgozzon ki prototípusokat

Közönség

- Kezdő webfejlesztők

A tantárgy formátuma

- Részleges előadás, részleges beszélgetés, gyakorlatok és nehéz gyakorlati gyakorlat
28 hours
Overview
MariaDB a My SQL villája és az egyik legnépszerűbb adatbázis-kiszolgáló.

Ebben az oktató által vezetett, élő képzésen a résztvevők megtanulják, hogyan kell telepíteni, konfigurálni és kezelni a MariaDB a magas rendelkezésre állás és teljesítmény elérése érdekében. Egyéb témák a biztonsági mentés és helyreállítás, a biztonság és a fürtözés.

A tantárgy formátuma

- Részleges előadás, részleges beszélgetés, gyakorlatok és nehéz gyakorlati gyakorlat
7 hours
Overview
Ez a kurzus segít az ügyfeleknek kiválasztani az írható adattárolást igényeiknek megfelelően Ez szinte minden lehetséges modern megközelítést lefedi .
7 hours
Overview
A FlockDB egy nyílt forráskódú elosztott, hibatoleráns grafikon-adatbázis a széles, de sekély hálózati grafikonok kezeléséhez Ezt eredetileg a Twitter használta a felhasználók közötti kapcsolatok tárolására Ebben az oktatott, élő képzésben a résztvevők megtanulják, hogyan állítsanak fel és használjanak egy FlockDB-adatbázist, hogy segítsenek válaszolni a szociális média kérdéseire, mint például, ki követi kinek, kik blokkolja stb A képzés végére a résztvevők képesek lesznek: Telepítse és állítsa be a FlockDB-t Ismerje meg a FlockDB egyedülálló tulajdonságait a többi grafikon adatbázisához képest, mint a Neo4j Használja a FlockDB-t egy nagyméretű grafikon adatbázishoz Használja a FlockDB-ot a MySQL-rel együtt, hogy biztosítsa a szétosztott tárolási lehetőségeket Lekérdezés, létrehozás és frissítés rendkívül gyors grafikonok Vízszintesen skálázható FlockDB online, lowlatency, high throughput web környezetben Közönség Fejlesztők Adatbázis mérnökök A tanfolyam formátuma Részelőadás, vitafórumok, gyakorlatok és nehéz handson gyakorlat .
14 hours
Overview
A Hypertable egy nyílt forráskódú szoftver adatbázis-kezelő rendszer, amely a Google Bigtable tervezésén alapul Ebben az oktatott, élő képzésben a résztvevők megtanulják, hogyan hozzanak létre és kezeljenek egy Hypertable adatbázis-rendszert A képzés végére a résztvevők képesek lesznek: Hypertable példány telepítése, konfigurálása és frissítése Hypertable fürt beállítása és kezelése Monitorozza és optimalizálja az adatbázis teljesítményét Hiperterápiás séma tervezése Munka a Hypertable API-jával Üzemzavarok hibaelhárítása Közönség Fejlesztők Műveletek mérnökei A tanfolyam formátuma Részelőadás, vitafórumok, gyakorlatok és nehéz handson gyakorlat Részelőadás, vitafórumok, gyakorlatok és nehéz handson gyakorlat .
14 hours
Overview
Riak is an Erlang based open-source document database, similar to CouchDB. It is created and maintained by Basho.

In this instructor-led, live training, participants will learn how to build, run and operate a Riak based web application.

By the end of this training, participants will be able to:

- Extend the number of hardware nodes and partition data across multiple servers
- Use bucket/key/values to organize and retrieve documents
- Use full-text search like query syntax
- Understand other Riak related technologies, such as Riak KV and Riak TS
- Test, secure, optimize and deploy a sample web application

Audience

- Developers
- Database engineers
- Operations staff

Format of the course

- Part lecture, part discussion, exercises and heavy hands-on practice
21 hours
Overview
A kdb + egy emlékezetes, columnoriented adatbázis és q a beépített, értelmezett vector alapú nyelv A kdb + -ben a táblázatok a vektorok oszlopai, és q a műveleteket a táblázatban szereplő adatokhoz hasonlítja, mintha egy lista lenne A kdb + és a q általánosan használt nagyfrekvenciás kereskedelemben, és népszerűek a nagy pénzügyi intézmények, köztük a Goldman Sachs, a Morgan Stanley, a Merrill Lynch, a JP Morgan stb Ebben az oktatott, élő képzésben a résztvevők megtudják, hogyan hozzon létre egy idősoros adatalkalmazást a kdb + és q segítségével A képzés végére a résztvevők képesek lesznek: Értsd meg a különbséget a sortorientált adatbázis és az oszlopdiagnosztikus adatbázis között Válasszon adatokat, írjon szkripteket, és hozzon létre funkciókat a fejlett elemzések végrehajtásához Elemezze az idősorok adatait, például az állományok és árucserék adatait Használja a kdb + memória képességét nagy adathalmazok tárolására, elemzésére, feldolgozására és visszakeresésére nagy sebességgel Gondolj a funkciókra és az adatokra a magasabb szinteken, mint a normál funkció (érvek) megközelítése a nemektori nyelveken Fedezze fel a kdb + egyéb érzékeny alkalmazását, beleértve az energiakereskedelmet, a telekommunikációt, a szenzoradatokat, a naplóadatokat és a gép- és hálózatfelhasználás ellenőrzését Közönség Fejlesztők Adatbázis mérnökök Adatkutatók Adatelemzők A tanfolyam formátuma Részelőadás, vitafórumok, gyakorlatok és nehéz handson gyakorlat .
21 hours
Overview
Ennek a kurzusnak az a célja, hogy világosan megértse az SQL használatát a különböző célokra adatbázisok (Oracle, SQL Server, MS Access) Az analitikus funkciók és a Az adatbázisban található különböző táblázatokhoz való csatlakozás segít a delegálóknak az adatok elemzésének mozgatásában műveleteket az adatbázis oldalára, ahelyett, hogy ezt MS Excel alkalmazásban végrehajtaná Ez is lehet segít bármely informatikai rendszer létrehozásában, amely bármilyen relációs adatbázist használ .
21 hours
Overview
Ez a tanfolyam bemutatja a Cassandra - egy népszerű No SQL adatbázist. Cassandra alapelveit, az architektúrát és az adatmodellt. A hallgatók megtanulják az adatmodellezést CQL ( Cassandra Query Language) formában gyakorlati, interaktív laboratóriumokban. Ez az ülés a Cassandra belső munkatársait és néhány adminisztrátori témát tárgyal.

Időtartam: 3 nap

Közönség: Fejlesztők
28 hours
Overview
SAP ASE ( SAP Adaptive Server Enterprise), korábban Sybase SQL Server, Sybase DB és Sybase ASE néven hivatkozási adatbázis a vállalkozások számára.

Ebben az oktató által vezetett, élő képzésen a résztvevők megtanulják az SAP ASE ( SAP Adaptive Server Enterprise) Database adminisztrációjának alapjait, miközben egy minta SAP ASE Database rendszer létrehozásával és telepítésével lépnek át.

A képzés végére a résztvevők képesek lesznek:

- Telepítse és konfigurálja az SAP ASE-t az adattároláshoz és a tranzakciós műveletekhez.
- Ismerje meg és használja az SAP ASE összetevőket, eszközöket és segédprogramokat.
- Integrálja az SAP ASE-t a nem SAP ASE-alkalmazásokkal.

A tantárgy formátuma

- Interaktív előadás és beszélgetés.
- Sok gyakorlat és gyakorlat.
- Gyakorlati megvalósítás élő laboratóriumi környezetben.

Tanfolyam testreszabási lehetőségek

- Ahhoz, hogy igényeljen személyre szabott képzést erre a kurzusra, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy megbeszéljünk.
21 hours
Overview
Teradata az egyik népszerű relációs Database Management rendszer. Főleg nagyméretű adattárolási alkalmazások készítésére alkalmas. Teradata ezt a párhuzamosság fogalmával érheti el.

Ez a tanfolyam bemutatja a küldötteket a Teradata .
14 hours
Overview
Voldemort egy nyílt forráskódú elosztott adattár, amelyet kulcsérték-tárolóként terveztek. A LinkedIn-ben számos kritikus szolgáltatás használja a webhely nagy részét.

Ez a tanfolyam bemutatja a Voldomort architektúráját és képességeit, valamint a séta résztvevőit a kulcsértékű elosztott adattár telepítésén és alkalmazásán keresztül.

Közönség

- Szoftverfejlesztők
- Rendszergazdák
- DevOps mérnökei

A tantárgy formátuma

- Rész előadás, rész vita, nehéz gyakorlati gyakorlat, alkalmi tesztek a megértés felmérésére
21 hours
Overview
Berkeley DB (BDB) egy szoftver könyvtár, amely nagy teljesítményű beágyazott adatbázist biztosít a kulcs / érték adatokhoz. Berkeley DB C++ íródott, API-összerendeléssel a C++ , C# , Java , Perl , PHP , Python , Ruby , Smalltalk, Tcl és sok más programozási nyelv számára. Berkeley DB nem egy relációs adatbázis.

Ez a tanfolyam bemutatja a Berkeley DB architektúráját és képességeit, valamint a résztvevőket a saját mintaalkalmazásuk fejlesztésén keresztül a Berkeley DB .

Közönség

- Alkalmazásfejlesztők
- Szoftvermérnökök
- Műszaki tanácsadók

A tantárgy formátuma

- Rész előadás, rész megbeszélés, gyakorlati fejlesztés és megvalósítás, tesztek a megértés mérésére
14 hours
Overview
Microsoft Access is a pseudo-relational database engine from Microsoft.
21 hours
Overview
A Scylla egy nyílt forráskódú, elosztott NoSQL adattároló Kompatibilis az Apache Cassandra-val, de lényegesen nagyobb átbocsátóképességgel és alacsonyabb késleltetésekkel működik Ebben a kurzusban a résztvevők megismerkednek Scylla jellemzőivel és architektúrájával, miközben gyakorlati tapasztalatot szereznek a Scylla létrehozásával, felügyeletével, felügyeletével és hibaelhárításával kapcsolatban Közönség Adatbázis-adminisztrátorok Fejlesztők Rendszerintegrátorok A tanfolyam formátuma A kurzus interaktív, és magában foglalja a Scylla elosztott adatbázisok és klaszterek telepítésének és kezelésének alapelveit és megközelítéseit A kurzus magában foglalja a handson gyakorlatokat és gyakorlatot .
21 hours
Overview
relációs, tábla-alapú adatbázisok, mint például az Oracle és a MySQL már régóta a szabvány szervezése és tárolása az adatokat. Azonban a növekvő méret és az adatok gördülékenysége megnehezítette e hagyományos rendszerek számára a rendkívül összetett lekérdezések hatékony végrehajtását az adatokon. Képzelje el, hogy kicseréli a sorok és oszlopok alapú adattárolást az objektum alapú adattárolásokkal, ahol az entitások (pl. egy személy) adatcsomópontként tárolhatók, majd könnyen lekérdezhetők a hatalmas, több-lineáris kapcsolat és más csomópontok alapján. És Képzeld lekérdezése ezeket a kapcsolatokat, valamint a kapcsolódó objektumok és tulajdonságok segítségével egy kompakt szintaxis, akár 20-szor könnyebb, mint az SQL. Ez az, amit a grafikonadatbázisok, mint például a neo4j kínálnak.

ebben az oktató által vezetett, élő gyakorlati képzésre, mi fog létrehozni egy élő projekt, és a gyakorlatban a készségek modell, kezelése és a hozzáférést az adatokhoz segítségével neo4j. Mi kontraszt és összehasonlítani grafikon adatbázisok SQL-alapú adatbázisok, valamint más NoSQL adatbázisokat, és tisztázza, mikor és hol van értelme, hogy végre minden egyes belül az infrastruktúrát.

formátuma a kurzus

- nagy hangsúlyt fektetve a gyakorlati gyakorlat. A legtöbb fogalmak tanult keresztül minták, gyakorlatok és gyakorlati fejlesztés.
21 hours
Overview
Közönség

- Kezdő vagy köztes adatbázis-fejlesztők
- Kezdő vagy köztes adatbázis-adminisztrátorok
- programozók

A tantárgy formátuma

- Nagyon nagy hangsúlyt fektet a gyakorlati gyakorlatra.
- A fogalmak nagy részét minták, gyakorlatok és gyakorlati fejlesztés útján tanulják meg.
7 hours
Overview
Az adatbázisok áttelepítésekor a logika kezelésének általános módjai vannak, akár az adatbázis specifikus SQL lekérdezéseiben, akár az adatbázis eljárási nyelvén (pl. PL/ SQL ). Ez a tanfolyam kiterjed a migráció zavartalanításának technikáira és stratégiáira. Ezenkívül foglalkozik a lehetséges teljesítmény- és méretezhetőségi problémákkal.

Ezt a tanfolyamot általában a következő adatbázisokkal szállítják: DB2, Oracle , My SQL , MariaDB , SQL Server stb., De testreszabhatók egy adott áttelepítési projekthez.
14 hours
Overview
Ez a tanfolyam bemutatja a Cassandra - egy népszerű No SQL adatbázist. Cassandra alapelveit, az architektúrát és az adatmodellt. A hallgatók megtanulják az adatmodellezést CQL ( Cassandra Query Language) formában gyakorlati, interaktív laboratóriumokban. Ez az ülés a Cassandra belső munkatársait és néhány adminisztrátori témát tárgyal.
14 hours
Overview
Redis egy nyílt forráskódú (BSD-engedéllyel rendelkező), memóriában lévő adatszerkezet-tároló, adatbázisként, gyorsítótárként és üzenet-közvetítőként használható.
14 hours
Overview
Ez a kurzus mindent tartalmaz, amelyet az adatbázis-fejlesztőknek tudniuk kell az alkalmazások sikeres fejlesztéséhez az Aerospike használatával.
28 hours
Overview
A Mem SQL egy memóriában elosztott, elosztott SQL adatbázis-kezelő rendszer felhők és helyszíni szolgáltatások számára. Ez egy valós idejű adattárház, amely azonnal betekintést nyújt az élő és a történeti adatokból.

Ebben az oktató által vezetett, élő képzésen a résztvevők megtanulják a Mem SQL fejlesztés és adminisztráció alapvető elemeit.

A képzés végére a résztvevők képesek lesznek:

- Ismerje meg a Mem SQL kulcsfogalmait és jellemzőit
- Telepítse, tervezze, karbantartsa és működtesse a Mem SQL
- Optimalizálja a sémákat a Mem SQL
- Javítsa a lekérdezéseket a Mem SQL
- Benchmark teljesítmény a Mem SQL
- A Mem SQL használatával valós idejű adatalapú alkalmazásokat készíthet

Közönség

- Fejlesztők
- A rendszergazdák
- Működési mérnökök

A tantárgy formátuma

- Részleges előadás, részleges beszélgetés, gyakorlatok és nehéz gyakorlati gyakorlat
14 hours
Overview
Az edzés után kivonatokat írhat és módosíthat a MongoDB adatbázisban. Megtudhatja az erőteljes Aggregation Pipeline-t is, amely rugalmas és gyors eszköz az adatelemzéshez, és ha ez nem elég számodra, hogyan Tableau össze a jelenlegi BI-eszközöket, például a Tableau vagy az Excel t a Mongo-ban tárolt adatokkal.
14 hours
Overview
Ez az SQL tanfolyam azoknak az embereknek szól, akik meg akarják szerezni a szükséges készségeket adatbázisokból származó adatok kivonásához és elemzéséhez, valamint jelentések készítéséhez. A tanfolyam tagjai megtanulják:

- hogyan kell írni SQL lekérdezéseket
- milyen relációs adatbázisok vannak és hogyan használhatjuk őket
- milyenek a kapcsolatok és hogyan lehet őket létrehozni
- az adatok szerkezete
- különbségek az SQL nyelvjárások között (Oracle, T-SQL, ANSI)
- gyakorlati készségek a lekérdezések készítéséhez

Ez az SQL tanfolyam az általános ANSI SQL-szel foglalkozik. Bármely adatbázisban használható, beleértve az Oracle, a MySQL, a Microsoft Access, a Microsoft SQL Server, a DB2, az Informix, a PostgreSQL és más relációs adatbázisokat is.
14 hours
Overview
SSAS (SQL Server Analysis Services), is a Microsoft SQL Server transactional processing (OLAP) and data mining tool for analyzing data across multiple databases, tables or files. The semantic data models provided by SSAS are used by client applications such as Power BI, Excel, Reporting Services, and other data visualization tools.

In this instructor-led, live training (onsite or remote), participants will learn how to use SSAS to analyze large volumes of data in databases and data warehouses.

By the end of this training, participants will be able to:

- Install and configure SSAS
- Understand the relationship between SSAS, SSIS, and SSRS
- Apply multidimensional data modeling to extract business insights from data
- Design OLAP (Online Analytical Processing) cubes
- Query and manipulate multidimensional data using the MDX (Multidimensional Expressions) query language
- Deploy real-world BI solutions using SSAS

Audience

- BI (Business Intelligence) professionals
- Data Analysts
- Database and data warehousing professionals

Format of the Course

- Interactive lecture and discussion
- Lots of exercises and practice
- Hands-on implementation in a live-lab environment

Course Customization Options

- This training is based on the latest version of Microsoft SQL Server and SSAS.
- To request a customized training for this course, please contact us to arrange.
14 hours
Overview
Az ApsaraCache a Redis villája, a felhőalapú memória-adatszerkezet-tároló, amelyet általában adatbázis, gyorsítótár és üzenet-közvetítőként használnak. Az ApsaraCache megoldja a gyakori AOF átírások okozta stabilitási szűk keresztmetszeteket, az időalapú helyreállítással, másodpercek alatt. Ez a szinkronizálási problémát is megoldotta, ha folytonos kapcsolat van.

Ez az oktató által vezetett, élő képzés (helyszíni vagy távoli) azoknak a rendszergazdáknak szól, akik szeretnének AsparaCache adatbázist felállítani, telepíteni és kezelni.

A képzés végére a résztvevők képesek lesznek:

- Ismerje meg a Redis és az ApsaraCache közötti különbségeket, és használja ki az ApsaraCache egyedi tulajdonságait.
- Állítson be egy ApsaraCache adatbázist a perzisztencia, a katasztrófa-elhárítás és a biztonsági mentés helyreállításához.
- Biztonságos ApsaraCache adatbázis.
- Figyelemmel kíséri az ApsaraCache alkalmazást lassú naplózás-ellenőrzéssel, információstatisztikákkal és más karbantartási szolgáltatásokkal.

A tantárgy formátuma

- Interaktív előadás és beszélgetés.
- Sok gyakorlat és gyakorlat.
- Gyakorlati megvalósítás élő laboratóriumi környezetben.

Tanfolyam testreszabási lehetőségek

- Ha személyre szabott képzést szeretne kérni erre a kurzusra, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy megbeszélést szervezzen.
- Ha többet szeretne megtudni az ApsaraCache-ról, látogasson el a https://github.com/alibaba/ApsaraCache oldalra.
Weekend Adatbázis courses, Evening Adatbázis training, Adatbázis boot camp, Adatbázis instructor-led, Weekend Adatbázis training, Evening Adatbázis courses, Adatbázis coaching, Adatbázis instructor, Adatbázis trainer, Adatbázis training courses, Adatbázis classes, Adatbázis on-site, Adatbázis private courses, Adatbázis one on one trainingWeekend Database courses, Evening Database training, Database boot camp, Database instructor-led, Weekend Database training, Evening Database courses, Database coaching, Database instructor, Database trainer, Database training courses, Database classes, Database on-site, Database private courses, Database one on one training

Course Discounts

Hírlevél kedvezmény

Tiszteletben tartjuk adatai bizalmas jellegét. A NobleProg soha nem továbbítja e-mail címét harmadik személyeknek.
Hírlevelünkről bármikor leiratkozhat.

Kiemelt ügyfeleink

is growing fast!

We are looking to expand our presence in Hungary!

As a Business Development Manager you will:

  • expand business in Hungary
  • recruit local talent (sales, agents, trainers, consultants)
  • recruit local trainers and consultants

We offer:

  • Artificial Intelligence and Big Data systems to support your local operation
  • high-tech automation
  • continuously upgraded course catalogue and content
  • good fun in international team

If you are interested in running a high-tech, high-quality training and consulting business.

Apply now!