Adatbázis Kurzusok | Database Kurzusok

Adatbázis Kurzusok

A helyi, oktatott élő adatbázis (DB) vagy adatbáziskezelő (DBMS) tanfolyamok mind a rendszergazdáknak, mind a fejlesztőknek, valamint a handson gyakorlatoknak bemutatására szolgálnak, hogyan kezeljék az adatbázis-rendszereket, és hogyan integrálják az adatbázist a szoftveralkalmazásokkal Az adatbázis-képzés "helyszíni élő képzés" vagy "távoli élő képzés" formájában érhető el A helyszíni élő képzés helyi szinten valósulhat meg az ügyfél telephelyén Magyarország vagy a NobleProg vállalati oktatóközpontjaiban Magyarország A távoli élőképzés interaktív, távoli asztal segítségével történik NobleProg Az Ön Helyi Képzési Szolgáltatója.

Machine Translated

Ajánlások

★★★★★
★★★★★

Adatbázis Course Outlines

Kurzusnév
Duration
Overview
Kurzusnév
Duration
Overview
14 hours
Overview
The course participants will learn the terminology of relational databases, acquire the skills to design database applications, know the basic principles of creating forms and reports.
14 hours
Overview
A kurzus célja, hogy a résztvevők elsajátítsák, hogyan dolgozzanak az SQL nyelvvel az Oracle adatbázisban az adatgyűjtéshez közepes szinten.
35 hours
Overview
A PostgreSQL (vagy Postgres) az egyik legkedveltebb nyílt forráskódú relációs adatbázis Ebben az oktatott, élő képzésben (helyszíni vagy távoli) a résztvevők megtanulják a PostgreSQL általános és fejlett szempontjait, beleértve az adminisztrációt, a teljesítményfordítást, a fejlett fejlesztést és a replikációt, miközben egy sor handson, tesztelés, telepítés és hibaelhárítás A képzés végére a résztvevők képesek lesznek: Használjon speciális adminisztrációs technikákat a PostgreSQL kiszolgáló konfigurálásához és kezeléséhez Optimalizálja az adatbázist és a lekérdezéseket a maximális teljesítmény érdekében PostgreSQL kiszolgáló újratelepítése és skálázása Közönség Adatbázis-adminisztrátorok Rendszergazdák Adatbázis-élményt nyújtó fejlesztők A tanfolyam formátuma Részelőadás, vitafórumok, gyakorlatok és nehéz handson gyakorlat jegyzet Ez a kurzus a PostreSQL 9 alapú, de más verzióra is alkalmazható Ha erre a kurzusra személyre szabott képzést szeretne kérni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot .
7 hours
Overview
Ez a képzés azoknak az Database adminisztrátoroknak és építészeknek készült, akik a Postgre SQL Database a teljesítmény javítására kívánják hangolni. Tanulja meg, hogyan kell naplózni a lassú munkaterhelést, és hogyan találhatja meg a lekérdezés lehetséges fájdalompontjait. Ez a témakör a legfontosabb paramétereket is tartalmazza, amelyeket be kell hangolni az optimális teljesítmény érdekében.
7 hours
Overview
Ez a képzés azoknak az Database adminisztrátoroknak és építészeknek készült, akik meg akarják tanulni a streaming replikációt a Postgre Postgre SQL és hogy hogyan lehet a pgpool-II felhasználni automatikus feladatátvételi feladatok létrehozására és egy nagyon elérhető Postgre SQL Database fürt beállítására.
14 hours
Overview
Ez a képzés azoknak az Database adminisztrátoroknak és építészeknek készült, akik meg akarják tanulni az eszközöket és technikákat a magas rendelkezésre állás és az Database biztonságának a Postgre SQL .

Megtanulja továbbá, hogyan lehet lassú lekérdezéseket találni, figyelemmel kísérni az adatbázis teljesítményét és Postgre SQL for Performance teljesítményét.
14 hours
Overview
Ez a képzés azoknak az Database adminisztrátoroknak és építészeknek készült, akik meg akarják tanulni a Postgre SQL az alapoktól.

Megtanulja a Postgre SQL architektúráját, telepítését, tervezését, valamint biztonsági mentési és helyreállítási adatbázisok végrehajtását a Postgre SQL .
14 hours
Overview
Ez a kurzus a Postgre SQL adatbázisok adminisztrációját és teljesítményének hangolását tartalmazza.

A célközönség magában foglalja a rendszergazdákat és az adatbázis-építészeket. A résztvevők megtanulják a speciális Postgre SQL (AKA Postgres) modulok használatát, mint például a replikáció, a kapcsolat-összevonás és a teljes szöveges keresés.
35 hours
Overview
Ez az intenzív képzés biztosítja a Windows PowerShell használatához szükséges alapvető ismereteket és készségeket a Windows alapú számítógépek adminisztrációjának automatizálásához. A kurzus által tanított készségek minden olyan Microsoft termékre vonatkoznak, amelyek a Windows PowerShell-et használják napi rendszerességgel.

A képzés főként a Windows PowerShell interaktív parancssori felületként való használatára összpontosít, azonban a szkriptek és a programozási témák egy része is kiterjed.
28 hours
Overview
This course handles the administration and performance tuning of PostgreSQL databases. Attendees will learn the use of specialised PostgreSQL (AKA Postgres) modules such as replication, connection pooling and full text searching.
7 hours
Overview
Percona Server for MongoDB egy ingyenes, továbbfejlesztett, teljesen kompatibilis, nyílt forráskódú, Percona csere a MongoDB 3.2 Community Edition számára, vállalati szintű szolgáltatásokkal. Nincs szükség a MongoDB alkalmazások vagy kód módosítására.

Közönség

Ez a tanfolyam megfelelő azoknak a rendszergazdáknak és mérnököknek, akik a már létező MongoDB példányokról a Percona Serverre Percona , vagy új Percona szervert telepítenek és adminisztrálnak a MongoDB példányokhoz.

A kurzus befejezése után a küldöttek:

- megérteni a Percona Server felépítését és telepítési mechanizmusait
- képesnek kell lennie a telepítési / gyártási környezeti / építészeti feladatok elvégzésére és a konfigurációra
- képesnek kell lennie a kódminőség értékelésére, a hibakeresés, a monitorozás végrehajtására
- képes legyen fejlett gyártást, például replikációt, teljesítmény-hangolást és naplózást megvalósítani
14 hours
Overview
Közönség

Mindazok, akik szeretnék fejleszteni az Oracle SQL alapkészségeit, és a már megszerzett ismeretek rendszerezésére is törekednek.

A tanfolyam formátuma

25% előadások, 75% laborok
14 hours
Overview
Ez a 3 napos kurzus bemutatja az SQL Developer, az SQL * Plus és az SQL-t, a strukturált lekérdezési nyelvet, amely egy relációs adatbázis elérésére szolgál, és magában foglalja az ORACLE legújabb verziójának új funkcióit. A megtanult elvek olyan különböző adatbázisokhoz is alkalmazhatók, mint a Microsoft SQL Server, a MySQL, az Access, az Informix és a DB2.

A tanfolyam egy műhelymunka formátumát veszi át, előadássorozattal, munkadarabokkal és gyakorlati gyakorlatokkal. Bár a tartalom testreszabható, legalább 2 nap szükséges a központi elemek fedezéséhez.

Teljes kurzusjegyzéseket biztosítanak a mintaadatbázis-fájlokkal együtt, például SQL-fájlokat és ingyenes szoftvereszközöket az ORACLE adatbázis eléréséhez.
14 hours
Overview
Percona Server for My SQL egy integrált adatbázis-megoldási rendszer része, amely jobb teljesítményt, megbízhatóságot és alacsonyabb tulajdoni költségeket biztosít (a csomag használatakor).

Jest a Percona szoftverplatform számára kifejlesztett egyedülálló eszköz, amely garantálja az online biztonsági mentést, az adatok tömörítését, az azonnali diagnosztizálást és hibaelhárítást.
35 hours
Overview
Ez az 5 napos kurzus bemutatja, hogyan kell az Oracle SQL t használni az adatbázis-fejlesztéshez és az adatbázis-kezeléshez.
14 hours
Overview
Az OrientDB egy No SQL Multi-Model Database amely a Graph, Document, Key-Value, GeoSpatial és React ive modellekkel működik. Rugalmassága lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy különféle adatokat kezeljenek egy központi adatbázisban.

Ebben az oktató által vezetett, élő képzésen a résztvevők megtanulják, hogyan kezdjék el használni az OrientDB-t, és hogyan használják ki annak rugalmasságát az adatok kezelésére.

A képzés végére a résztvevők képesek lesznek:

- Telepítse az OrientDB-t
- Tanulja meg, hogyan hozhat létre és kezelhet adatbázisokat az OrientDB segítségével
- Fedezze fel az OrientDB különféle szolgáltatásait és funkcióit
- Tanulja meg, hogyan kell kezelni a különböző API-kat az OrientDB-n
- Telepítse az OrientDB-t az Distributed Architecture használatával

Közönség

- Szoftvermérnökök és technikusok
- Műszaki emberek minden iparágban
- IT emberek
- Fejlesztők

A tantárgy formátuma

- Részleges előadás, részleges beszélgetés, gyakorlatok és nehéz gyakorlati gyakorlat
14 hours
Overview
This instructor-led, live training (onsite or remote) is aimed at engineers who wish to migrate from Oracle Forms to Oracle Web Forms.

By the end of this training, participants will be able to:

- Understand the major feature and architectural changes in Oracle Web Forms.
- Migrate to Oracle Web Forms from a previous Forms version.
- Deploy a Oracle Web Application.
- Leverage Oracle Web Forms to enhance user services and experience.

Format of the course

- Interactive lecture and discussion.
- Lots of exercises and practice.
- Hands-on implementation in a live-lab environment.

Course Customization Options

- To request a customized training for this course, please contact us to arrange.
14 hours
Overview
Oracle Database 18c is the next iteration of Oracle Database 12c Release 2, or "the first patch".

This instructor-led, live training (onsite or remote) is aimed at engineers who wish to set up, deploy, migrate to and manage an Oracle 18c Database.

By the end of this training, participants will be able to:

- Understand the major feature and architectural changes from previous Oracle versions.
- Migrate to Oracle 18c from a previous version.
- Deploy Oracle 18c in cloud or on premise.
- Understand Oracle 18c's new yearly release cycle and plan maintenance around it.

Format of the course

- Interactive lecture and discussion.
- Lots of exercises and practice.
- Hands-on implementation in a live-lab environment.

Course Customization Options

- To request a customized training for this course, please contact us to arrange.
21 hours
Overview
Ez a 3 napos tanfolyam bemutatja az ORACLE PL/ SQL alkalmazást, amely lehetővé teszi a tárolt eljárások, funkciók és triggerek írását SQL és PL/ SQL parancsok használatával.

A kurzus egy műhely formátuma, előadás, munka példák és gyakorlati gyakorlatok keverékével. Bár a tartalom testre szabható, legalább 2 napra van szükség a magelemek lefedéséhez.

A teljes kurzus jegyzetek a minta adatbázis fájljaival, például az SQL fájlok és a szabad szoftvereszközökkel együtt rendelkezésre állnak az ORACLE adatbázis eléréséhez.
28 hours
Overview
A relációs adatbázisok az adatok tárolására, lekérdezésére és lekérdezésére szolgáltak. A relációs adatbázisok lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy adataikat strukturált, jól definiált minták (modell) segítségével rendszerezzék. Noha ez a megközelítés jól működik a szabványosított és előre megértett adatok tárolásakor (gondoljon egy kórházi bejelentkezési alkalmazásra, amely a betegrekordokat ugyanazzal a következetes előre definiált mezőkkel tárolja ... beteg azonosítója, keresztnév, utónév név, az utolsó látogatás dátuma stb.), ennek a modellnek vannak korlátozásai. Azoknak a szervezeteknek a számára, amelyek beérkező adatai nem pontosan definiáltak (gondoljon egy online lekérdezési formanyomtatványt egy induló vállalkozás számára, amelynek még mindig kísérletezik a különböző mezőkkel a látogatói adatok összegyűjtésére, a mezők eltávolítására és hozzáadására, ahogyan azok megfelelnek a rendszeresen újra meg kell határozni minden olyan meghatározást, amely arra vonatkozik, hogy az adatok miként illeszkednek egy meglévő adatbázisba. Ehhez újból létre kellene állítani az adatmodellt (sémát), amely diktálja az adatok felépítését és megengedett adattípusait a különféle típusú adatbevitel támogatására stb., Mielőtt bármilyen új adatot el lehet menteni az adatbázisba.

Adja meg a Nem SQL (nem csak az SQL ) adatbázisokat. Egyetlen SQL adatbázis sem menti fel a felhasználót a bejövő adatok szerkezetének előre meghatározására, lehetővé téve számukra, hogy új adatokat beilleszthessenek és frissítsenek menet közben. Egyetlen SQL adatbázis sem gyorsabb, mint a relációs adatbázis, és nagyon nagy mennyiségű adatot képes kezelni könnyedén. Egyik SQL adatbázis sem jobb a skálán, mint a relációs adatbázisok, mivel képesek hatékonyan particionálni az adatokat számos kiszolgálón (fürtön) és megterhelni az ezen adatokhoz való hozzáférés kiegyensúlyozását. A SQL adatbázisok nem integrálódnak különösen jól a valós idejű elemzést, a webhely testreszabását, az IoT-t és a mobil alkalmazásokat támogató alkalmazásokhoz.

Ebben oktató által vezetett, az élő képzés, a résztvevők megértsék az építészeti, tervezési elveket és a funkcionalitás a legnépszerűbb Nem SQL adatbázisok a piacon, mivel a telepítést, működtetni és szamarak számos No SQL adatbázisok élő laboratóriumi környezetben. Ennek a képzésnek az a célja, hogy felkészítse a résztvevőket arra, hogy intelligensen értékeljék, javasolják és megvalósítsák a megfelelő SQL adatbázis-megoldást a szervezetükön belül.

A képzés végére a résztvevők képesek lesznek:

- Telepítse és konfigurálja a különféle típusú nem SQL adatbázisokat, beleértve a MongoDB , Cassandra , Redis és Neo4j
- Megértse a No SQL adatbázisok és a relációs adatbázisok előnyeit és hátrányait
- Ismerje meg az alapul szolgáló adatformátumokat, amelyeket a SQL adatbázisok nem használnak, és hogy ezek a formátumok hogyan lehetnek előnyösek a modern alkalmazások (asztali, mobil, felhő, IoT) fejlesztésekor.
- Végezzen létrehozási, beszúrási, frissítési és törlési műveleteket egy No SQL adatbázisban
- Állítson be egy vegyes környezetet mind relációs adatbázis, mind pedig az SQL működése nélkül
- Konfigurálja a No SQL adatbázis fürtét a nagyon nagy adatkészletek elosztott feldolgozására
- Ismerje meg a No SQL adatbázis használatának biztonsági következményeit
- Nem SQL adatbázis telepítése és méretezése a termelési környezetben

Közönség

- Database szakemberek
- Adatépítészek
- Adatstratégák
- Projektvezetők
- Alkalmazásfejlesztők, akik rugalmas rugalmas adatbázis-megoldást akarnak integrálni alkalmazásukba

A tantárgy formátuma

- Részleges előadás, részleges beszélgetés, gyakorlatok és nehéz gyakorlati gyakorlat

jegyzet

- Ha személyre szabott képzést szeretne kérni erre a kurzusra, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy megbeszélést szervezzen.
21 hours
Overview
relációs, tábla-alapú adatbázisok, mint például az Oracle és a MySQL már régóta a szabvány szervezése és tárolása az adatokat. Azonban a növekvő méret és az adatok gördülékenysége megnehezítette e hagyományos rendszerek számára a rendkívül összetett lekérdezések hatékony végrehajtását az adatokon. Képzelje el, hogy kicseréli a sorok és oszlopok alapú adattárolást az objektum alapú adattárolásokkal, ahol az entitások (pl. egy személy) adatcsomópontként tárolhatók, majd könnyen lekérdezhetők a hatalmas, több-lineáris kapcsolat és más csomópontok alapján. És Képzeld lekérdezése ezeket a kapcsolatokat, valamint a kapcsolódó objektumok és tulajdonságok segítségével egy kompakt szintaxis, akár 20-szor könnyebb, mint az SQL. Ez az, amit a grafikonadatbázisok, mint például a neo4j kínálnak.

ebben az oktató által vezetett, élő gyakorlati képzésre, mi fog létrehozni egy élő projekt, és a gyakorlatban a készségek modell, kezelése és a hozzáférést az adatokhoz segítségével neo4j. Mi kontraszt és összehasonlítani grafikon adatbázisok SQL-alapú adatbázisok, valamint más NoSQL adatbázisokat, és tisztázza, mikor és hol van értelme, hogy végre minden egyes belül az infrastruktúrát.

formátuma a kurzus

- nagy hangsúlyt fektetve a gyakorlati gyakorlat. A legtöbb fogalmak tanult keresztül minták, gyakorlatok és gyakorlati fejlesztés.
14 hours
Overview
My SQL adminisztrációs tanfolyam mindenkinek szól, aki a My SQL adatbázis-kiszolgálót kezeli. Ez egy átfogó tanfolyam, amely lefedi az összes adminisztrátori feladatot.

A tanfolyam elmagyarázza, hogyan működik a My SQL Database , milyen eszközök állnak rendelkezésre, hogyan tudjuk használni őket, hogyan tudjuk biztonságosítani a My SQL Database Server szolgáltatót és konfigurálni. A képzés során megtanulja, hogyan kell kezelni a felhasználói fiókokat, és hogyan működik a My SQL Access Privilege rendszer. Megtanulja az adatbázis karbantartását, az adatbázisok biztonsági mentését és helyreállítását, valamint az összeomlás helyreállítását.
14 hours
Overview
A Microsoft SQL alapjaként az SQL Server vezető operációs adatbázis-kezelő rendszer.
14 hours
Overview
Ez az oktató által vezetett, élő (helyszíni vagy távoli) képzés azon fejlesztőknek szól, amelyek meg akarják tanulni, hogyan kell a MongoDB t adatbázisukként használni Python alkalmazásukhoz.

A képzés végére a résztvevők képesek lesznek:

- Telepítse és konfigurálja a MongoDB
- Ismerje meg a különbséget a Nem SQL dokumentum-adatbázishoz és a hagyományos relációs adatbázishoz való hozzáférés között (pl. My SQL )
- Lekérdezés MongoDB adatbázishoz, Python
- Készítsen és írjon adatokat egy MongoDB adatbázisba
- A MongoDB "adatfeldolgozási folyamatának" megértése
- Végezzen valósidejű elemzést és statisztikai elemzést
- Jelentéseket generálhat az irányítópulton
- Végrehajtja a kivételkezelést a Python alkalmazásban

A tantárgy formátuma:

- Interaktív előadás és beszélgetés
- Sok gyakorlat és gyakorlat
- Gyakorlati megvalósítás élő laboratóriumi környezetben

Tanfolyam testreszabási lehetőségek:

- Ahhoz, hogy igényeljen személyre szabott képzést erre a kurzusra, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy megbeszéljünk.
14 hours
Overview
Ez a kurzus programozási interakciót biztosít a PostgreSQL adatbázisokkal és PostgreSQL kiterjesztésekkel A célközönség magában foglalja azokat a fejlesztőket is, akik szeretnék használni vagy bővíteni a PostgreSQL-t, valamint az adatbázis-építészeket .
14 hours
Overview
A Proxy SQL a My SQL , a Percona Server és a MariaDB Percona .

Ez az oktató által vezetett, élő képzés (helyszíni vagy távoli) azon mérnököknek szól, akik proxy megközelítést akarnak használni a My SQL alapú adatbázisok magas rendelkezésre állásának biztosítása érdekében.

A képzés végére a résztvevők képesek lesznek:

- Telepítse és konfigurálja a Proxy SQL .
- Engedélyezze több ezer párhuzamos adatbázis-kapcsolat több háttér-kiszolgálón keresztül.
- Telepítsen több proxyt számos adatbázispéldányra.
- Optimalizálja a My SQL fürt teljesítményét a lekérdező alkalmazások módosítása nélkül.

A tantárgy formátuma

- Interaktív előadás és beszélgetés.
- Sok gyakorlat és gyakorlat.
- Gyakorlati megvalósítás élő laboratóriumi környezetben.

Tanfolyam testreszabási lehetőségek

- Ha személyre szabott képzést szeretne kérni erre a kurzusra, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy megbeszélést szervezzen.
- További információ a Proxy SQL ről: https://proxysql.com/
14 hours
Overview
Ez a tanfolyam a MongoDB kapcsolatos programozási nyelvek használatának fejlett területeit fedi le, a cél az, hogy a résztvevő képessége legyen az eszköz teljes elsajátítására.
14 hours
Overview
- Hogyan kell létrehozni egy lekérdezést?
- Mi a relációs adatbázis?
- Mi a struktúra és az SQL parancsok?
14 hours
Overview
Voldemort egy nyílt forráskódú elosztott adattár, amelyet kulcsérték-tárolóként terveztek. A LinkedIn-ben számos kritikus szolgáltatás használja a webhely nagy részét.

Ez a tanfolyam bemutatja a Voldomort architektúráját és képességeit, valamint a séta résztvevőit a kulcsértékű elosztott adattár telepítésén és alkalmazásán keresztül.

Közönség

- Szoftverfejlesztők
- Rendszergazdák
- DevOps mérnökei

A tantárgy formátuma

- Rész előadás, rész vita, nehéz gyakorlati gyakorlat, alkalmi tesztek a megértés felmérésére
21 hours
Overview
A kurzus célja, hogy a résztvevők elsajátítsák az Access & Excel VBA alapjait és szokásait.
Weekend Adatbázis courses, Evening Adatbázis training, Adatbázis boot camp, Adatbázis instructor-led, Weekend Adatbázis training, Evening Adatbázis courses, Adatbázis coaching, Adatbázis instructor, Adatbázis trainer, Adatbázis training courses, Adatbázis classes, Adatbázis on-site, Adatbázis private courses, Adatbázis one on one trainingWeekend Database courses, Evening Database training, Database boot camp, Database instructor-led, Weekend Database training, Evening Database courses, Database coaching, Database instructor, Database trainer, Database training courses, Database classes, Database on-site, Database private courses, Database one on one training

Course Discounts

Hírlevél kedvezmény

Tiszteletben tartjuk adatai bizalmas jellegét. A NobleProg soha nem továbbítja e-mail címét harmadik személyeknek.
Hírlevelünkről bármikor leiratkozhat.

Kiemelt ügyfeleink

is growing fast!

We are looking to expand our presence in Hungary!

As a Business Development Manager you will:

  • expand business in Hungary
  • recruit local talent (sales, agents, trainers, consultants)
  • recruit local trainers and consultants

We offer:

  • Artificial Intelligence and Big Data systems to support your local operation
  • high-tech automation
  • continuously upgraded course catalogue and content
  • good fun in international team

If you are interested in running a high-tech, high-quality training and consulting business.

Apply now!