Linux Kurzusok

Linux Kurzusok

A helyi, oktató által vezetett élő Linux tanfolyamok a gyakorlati gyakorlat révén demonstrálják, hogyan kell telepíteni, kezelni, biztonságosítani és elhárítani a Linux rendszert. Linux tanfolyamunk ismerteti a Linux futtatását a hagyományos szerverekkel, valamint a beágyazott rendszerekben. A Linux képzés elérhető onsite live training vagy távoli élő képzés formájában. A helyszíni élő képzéseket helyi ügyfelek területén lehet végrehajtani Magyarország vagy a NobleProg vállalati képzési központjain Magyarország . A távoli élő képzést interaktív, távoli asztalon végzik. NobleProg - a helyi képzési szolgáltató

Machine Translated

Ajánlások

★★★★★
★★★★★

Linux Course Outlines

Kurzusnév
Duration
Overview
Kurzusnév
Duration
Overview
14 hours
Overview
A kurzus válaszol a kérdésekre:

- Hogyan kell elvégezni az alapvető műveleteket a rendszeren?
- Hol talál információt és hogyan lehet segítséget kérni?
- Hogyan működik a hatalom?
- Milyen típusú fájlok vannak a rendszerben?
- Milyen egyszerűen és gyorsan megoldja a problémákat?
14 hours
Overview
Ez a gyakorlati kurzus olyan témákat tartalmaz, amelyek a rendszergazdáknak, a fejlesztőknek, a beágyazott fejlesztőknek és a szokásos asztali felhasználóknak (beleértve a menedzsert is) szólnak, akik általában szeretnék bevezetni a virtualizációt. A kurzus után a rendszergazdák képesek lesznek magánfelhők létrehozására a termeléshez, és a fejlesztők képesek lesznek tesztelni kódjukat több operációs rendszeren anélkül, hogy szükség lenne egy második PC-re vagy nem x86 kártyára.

Megértjük, hogy az ebben a kurzusban bemutatott témakörök széles körű témákra vonatkoztak, amelyek esetleg nem minden ügyfélre vonatkoznak. A kurzus foglalásakor kérjük, adja meg, hogy mit szeretne elérni a QEMU vagy a KVM használatával, és testreszabjuk azt azáltal, hogy a kevésbé releváns témákból az időt az Ön számára fontosnak ítéli.
14 hours
Overview
Ez a kurzus olyan személy számára készült, aki felkészült az LPI tanúsítványra. Olyan előadások sorozata, amelyek egyszerű gyakorlatokkal összefonódnak.
14 hours
Overview
Ez a tanfolyam azért jött létre, hogy valaki felkészüljön a LPI tanúsításra. Ez olyan előadások sorozataként zajlik, amelyek egyszerű gyakorlatokkal összefonódnak.
14 hours
Overview
Ez a kurzus azért készült, hogy valaki felkészüljön az LPI tanúsításra. Olyan előadások sorozata, amelyek egyszerű gyakorlatokkal összefonódnak.
14 hours
Overview
Ez a tanfolyam azért jött létre, hogy valaki felkészüljön az LPI tanúsításra. Ez olyan előadások sorozataként zajlik, amelyek egyszerű gyakorlatokkal összefonódnak.
14 hours
Overview
Ez az oktató által vezetett, élő képzés (helyszíni vagy távoli) azon mérnököknek szól, akik a teljes Linux rendszereket gyorsan és méretben csomagolják, telepítik, frissítik és verzióvezérlik.

A képzés végére a résztvevők képesek lesznek:

- Telepítse és konfigurálja az OSTree .
- Végezzen bináris telepítést és az operációs rendszerek és tárolók frissítéseit.
- Az OSTree rendszerként kezelheti több fájlrendszer fát és rendszerbetöltőket.

A tantárgy formátuma

- Interaktív előadás és beszélgetés
- Sok gyakorlat és gyakorlat
- Gyakorlati megvalósítás élő laboratóriumi környezetben

Tanfolyam testreszabási lehetőségek

- Ha személyre szabott képzést szeretne kérni erre a kurzusra, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy megbeszélést szervezzen.
- Ha többet szeretne tudni az OSTree , látogasson el a https://github.com/ostreedev/ostree webhelyre
14 hours
Overview
Kali Linux egy Linux disztribúció létre a digitális kriminálisztika és penetráció tesztelés. -Val Python, használók tud alakít behatolás vizsgálat programokat-ban Kali Linux.

Ez az oktató által vezetett, az élő képzés (helyszíni vagy távoli) célja a penetráció tesztelők, biztonsági mérnökök, és etikai hackerek, akik szeretnének behatolni vizsgálati hálózatok Kali Linux segítségével Python.

Ennek a tréningnek a végére a résztvevők:

- Hozzon létre Python programokat a hálózat sebezhetőségi pontjainak felkutatásához.
- Kikutat és használ Kali pókháló gránát és shellcode-ban tett.
- Alkalmazni különböző Kali eszközök penetráció tesztelés.
- Exploit rendszerek Python kóddal.

A kurzus formátuma

- Interaktív előadás és beszélgetés.
- Sok gyakorlatok és gyakorlat.
- Gyakorlati megvalósítás élő labor környezetben.

Tanfolyami testreszabási beállítások

- Ha szeretne személyre szabott képzést kérni erre a kurzusra, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk, hogy gondoskodjon.
7 hours
Overview
Rancher OS egy nyílt forráskódú Linux disztribúció, amely a teljes operációs rendszert (beleértve az olyan rendszerszolgáltatásokat, mint az udev és az rsyslog) futtatja Docker . Rancher OS csak a Docker futtatásához szükséges minimális szoftvert tartalmazza. Futtatja a Docker PID1 formátumban, és dinamikusan meghúz mindent, amire szüksége van a Docker . Körülbelül 22 MB-nál a Rancher OS-t könnyű elosztani, összehangolni és felcserélni az adatközpontban.

Ez az oktató által irányított, élő képzés bemutatja a Rancher OS architektúráját, eszközeit és összetevőit, és lépésről lépésre jár a résztvevőknek a Rancher operációs rendszer telepítéséhez az élő laboratóriumi környezetben. A képzés végére a résztvevők megértik és gyakorolják a Rancher OS használatát konténerek nagyméretű futtatásához a fejlesztés, tesztelés és gyártás során.

A tantárgy formátuma

- Interaktív előadás és beszélgetés.
- Sok gyakorlat és gyakorlat.
- Gyakorlati megvalósítás élő laboratóriumi környezetben.

Tanfolyam testreszabási lehetőségek

- Ahhoz, hogy igényeljen személyre szabott képzést erre a kurzusra, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy megbeszéljünk.
21 hours
Overview
Ezt a Linux Rendszergazdálkodási Képzési Tanfolyamot az informatikai szakemberek számára tervezték, akik meg akarják tanulni a Linux Rendszerfelügyelet alapvető ismereteit.

A demonstrációk és a gyakorlati gyakorlatok kombinációját használva ez a tanfolyam a résztvevőket átvezeti a megfelelő parancsokon, eszközökön és folyamatokon keresztül, amelyek ahhoz szükségesek, hogy egy professzionális Linux környezet sikeres rendszergazdájává váljanak.

A résztvevők megtanulják, hogyan kell

- A Linux rendszer telepítése, karbantartása és hibaelhárítása
- Kezelje a felhasználókat Linux rendszeren
- Állítsa be és telepítse a szerver szoftvert (webszerver, ftp szerver, vnc szerver stb.)
- Telepítse és ellenőrizze a termelési rendszert
- Végrehajtja az alapvető rendszerbiztonságot

Közönség

- Informatikai szakemberek a Linux rendszergazdává vagy hálózati rendszergazdává válás útján
- Kezdők, akik meg akarják tanulni, hogyan kell kezelni a Linux rendszert.

A tantárgy formátuma

- Interaktív előadás és beszélgetés
- Sok gyakorlat és gyakorlat
- Gyakorlati megvalósítás élő laboratóriumi környezetben

Tanfolyam testreszabási lehetőségek

- Linux különféle ízekben kapható ( Debian / Ubuntu , CentOS / Fedora / Red Hat, Suse stb.).
- Ez a képzés bármilyen ízléshez testreszabható. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.
14 hours
Overview
Raspberry Pi is a very small, single-board computer.

In this instructor-led, live training, participants will learn how to set up and program the Raspberry Pi to serve as an interactive and powerful embedded system.

By the end of this training, participants will be able to:

- Set up an IDE (integrated development environment) for maximum development productivity
- Program Raspberry Pi to control devices such as motion sensor, alarms, web servers and printers.
- Understand Raspberry Pi's architecture, including inputs and connectors for add-on devices.
- Understand the various options in programming languages and operating systems
- Test, debug, and deploy the Raspberry Pi to solve real world problems

Audience

- Developers
- Hardware/software technicians
- Technical persons in all industries
- Hobbyists

Format of the course

- Part lecture, part discussion, exercises and heavy hands-on practice

Note

- Raspberry Pi supports various operating systems and programming languages. This course will use Linux-based Raspbian as the operating system and Python as the programming language. To request a specific setup, please contact us to arrange.
- Participants are responsible for purchasing the Raspberry Pi hardware and components.
21 hours
Overview
Ez az oktatott, élő képzés bemutatja a szoftver, a hardver és a stepbystep folyamatát, amely az arcfelismerő rendszer megépítéséhez szükséges a semmiből Az arcfelismerés az Arcfelismerés néven is ismert A laborban használt hardver tartalmazza a Rasberry Pi-et, a fényképezőgép-modult, a szervókat (opcionális), stb A résztvevők felelősek ezen komponensek megvásárlásáért A használt szoftver OpenCV, Linux, Python stb A képzés végére a résztvevők képesek lesznek: Telepítse a Linux, az OpenCV és más szoftver segédprogramokat és könyvtárakat egy Rasberry Pi-on Az OpenCV beállítása az arcfájlok rögzítéséhez és felderítéséhez Ismerje meg a Rasberry Pi rendszer csomagolásának különböző lehetőségeit a valós világ környezetben való használatra Alkalmazkodni a rendszerhez különböző használati esetekben, beleértve a felügyeletet, a személyazonosság igazolását stb Közönség Fejlesztők Hardver / szoftver technikusok Technikai személyek minden iparágban Hobbifelhasználók A tanfolyam formátuma Részelőadás, vitafórumok, gyakorlatok és nehéz handson gyakorlat jegyzet Egyéb hardver és szoftver opciók: Arduino, OpenFace, Windows stb Ha bármelyiket szeretné használni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot .
28 hours
Overview
RHEL (Red Hat Enterprise Linux) is a Linux distribution targeted for the commercial market.
7 hours
Overview
A Snap egy nyílt forráskódú Linux csomagolórendszer, amelyet az Ubuntu hozott létre a csomag telepítésének és karbantartásának egyszerűsítésére. Ezt úgy teszi meg, hogy megoldja a verzióval kapcsolatos függőségi konfliktusokat. Ha lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy mindent, ami a szoftverüktől függ, egyetlen csomagba tegyék, szoftverük önállóvá válhat, és független attól a rendszertől, amelyre telepítve van.

Ez a képzés bevezetést nyújt a Snap jellemzőihez és kiemelkedő pontjaihoz, és összehasonlításokat készít más hasonló Linux csomagolórendszerekkel és konténerszoftverekkel. A résztvevők lehetőséget kapnak saját Snap-csomagok felállítására, felépítésére és kiadására.
7 hours
Overview
This course has been created for managers, system architects, existing Unix or Windows administrators or anyone who wants to know what Ubuntu Server operating system has to offer. This course in most cases answers the question WHAT Ubuntu Server can do for you, rather than HOW to do things. If you are interested in the HOW question then please have a look at our Administration of Linux System training course.

This course always covers the newest release of Ubuntu.
14 hours
Overview
Ez a 2 napos kurzus bemutatja a UNIX Shell szkriptek írását a Korn és Bash héjak használatával és a UNIX fejlettebb szolgáltatásaihoz, beleértve a batch szerkesztőt és az awk szövegszerkesztő nyelvet.

Bár az asztali PC-n futó UNIX Solaris verziója alapján a megtanult elvek alkalmazhatók a UNIX minden más verziójára, beleértve a Linuxot, az AIX-t, a HP-UX-t és az SCO-t.

A tanfolyam egy műhelymunka formátumát veszi át, előadássorozattal, munkadarabokkal és gyakorlati gyakorlatokkal. Bár a tartalom testreszabható, legalább 1 nap szükséges a központi elemek fedezéséhez.

A teljes tanfolyam jegyzetei a minta szkriptfájljaival és ingyenes szoftvereszközökkel együtt használhatók a UNIX szerver eléréséhez.
14 hours
Overview
Ez a kurzus a junior szoftverfejlesztőknek szól. A kurzus befejezése után a gyakornokok meg fogják érteni a jól ismert webszerverek, például az Apache vagy a Nginx architektúráját, és megvalósíthatják saját hálózati programjukat.

A tanfolyam 67% előadások, 33% gyakorlati gyakorlatok.
14 hours
Overview
A tanfolyam során a résztvevők megtanulják:

- Mi a szolgáltatásmegtagadási támadás, árvíz, szippantás, MIM?
- Hogyan lehet megtörni a hálózattól a szerverre?
- Hogyan nézheti meg a hálózaton lévő csomagokat (kapcsolókon is fut)?
- Megnézed a világ bármely kombinációját?
- Hogyan felügyelhetjük a hálózatot?
- Hogyan kell beállítani a tűzfalat?
- A titkosított kapcsolatok használata?
- Hogyan lehet létrehozni az alagutakat?
- Hogyan lehet naplózni a csomagokat?
- A portok beolvasása?
- Hogyan lehet csökkenteni a szerveren lévő szükségtelen szolgáltatások számát?
7 hours
Overview
Az Alpine Linux biztonság-orientált, könnyű (80 MB) Linux disztribúció, amely musl libc és BusyBox alapú. Az alpesi Linux a Docker készítői állítják elő, és egyike a virtualizációhoz, a konténeresítéshez és a felhőhöz szabott disztrók közelmúltbeli terjedésében. Az Alpine Linux az Ubuntu helyébe lép, mint a Docker tárolók hivatalos Docker .

Ez a képzés bemutatja az Alpine Linux architektúráját, és lépésről lépésre bemutatja a résztvevőket az Alpine Linux beállításának egy élő laboratóriumi környezetben. A képzés végére a résztvevők rendelkeznek ismeretekkel és gyakorlattal az Alpine Linux telepítéséhez, mint a konténerek futtatásának alapja a fejlesztési, tesztelési és termelési környezetben.

Közönség

- DevOps mérnökei
- Rendszergazdák
- Szoftvermérnökök

A tantárgy formátuma

- Rész előadás, rész vita, nehéz gyakorlati gyakorlat
21 hours
Overview
A kurzus célja, hogy a résztvevőknek minden szükséges eszközt biztosítsanak a Linux operációs rendszer közti készségek megszerzéséhez, így szerkeszthetik, kezelhetik és strukturálhatják a programot a szervezetük számára legmegfelelőbb módon, alapos közbenső ismeretekkel. a rendszer működését.
14 hours
Overview
Az Arch Linux egy önállóan kifejlesztett GNU / Linux disztribúció. Gyakran egyszerű Linux hivatkoznak, mivel minimális alaprendszert biztosít, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy csak a szükséges hozzáadáshoz konfigurálják.

Ebben az oktató által vezetett, élő képzésen a résztvevők megtanulják az Arch Linux alapjait, miközben gyakorlatba veszik az Arch Linux rendszer kezeléséhez szükséges alapvető rendszer-adminisztrációs technikákat és eszközöket.

A képzés végére a résztvevők képesek lesznek:

- Ismerje meg az Arch Linux alapelveit
- Telepítse az Arch Linux rendszert a rendszerükre
- Végezzen különféle rendszergazdai feladatokat az Arch Linux

Közönség

- Rendszergazdák
- Fejlesztők

A tantárgy formátuma

- Részleges előadás, részleges beszélgetés, gyakorlatok és nehéz gyakorlati gyakorlat
14 hours
Overview
A tanfolyam megválaszolja a kérdéseket:

Hogyan működik a héj?

Hogyan lehet programokat írni egy héjban?
35 hours
Overview
Ez egy átfogó képzési folyamat a Debian GNU / Linux operációs rendszer kezeléséhez Mindig a Debian aktuális verzióján jelenik meg .
14 hours
Overview
DNS (domain név rendszer) a "telefonkönyv" az Internet, amely egy könyvtárat a számítógép nevét és IP-címeket. BIND a leggyakoribb Linux-megvalósítás a DNS. Amikor megnyit egy webhelyet, vagy e-mailt küld és fogad, a DNS-kiszolgáló valahol csendben kezeli az üzenetet a címzetthez.

ebben az oktató által vezetett, az élő képzés, a résztvevők megtanulják a kritikus jellemzői DNS végrehajtása közben gyakorlatokat a beállítás és konfiguráció a BIND DNS szerver Linux. A tanfolyam kezdődik a frissítő a legfontosabb hálózati elveket, majd a ás gyakorlati gyakorlat beállítás és konfiguráció. A vita és a gyakorlat egyre összetettebb témák felé mozdulnak el, mint például biztonság, elérhetőség, hibakeresés és hibaelhárítás.

formátuma a kurzus

- rész előadás, részben vita, nehéz gyakorlati gyakorlati és végrehajtása, alkalmi quizing mérésére haladás
14 hours
Overview
A Flatpak segédprogram a szoftverek telepítéséhez, a csomagkezeléshez és az alkalmazások virtualizálásához Linux asztali számítógépes környezetekben. Homokozó környezetet biztosít, amelyben a felhasználók az alkalmazást a rendszer többi részétől elkülönítve futtathatják.

Ez a tanfolyam a Flatpak alapvető használatát tanítja, amely a fejlesztők és a rendszergazdák számára egyaránt hasznos. A tanfolyam sok gyakorlati feladatot igényel, és a résztvevők saját környezetben gyakorolnak, és saját Flatpak képeket készítenek.

Közönség

- Fejlesztők
- sysadmins
- Menedzserek
35 hours
Overview
Go (Golang) egy nyílt forráskódú programozási nyelv, amelyet a Google fejlesztett ki A Go egyik népszerű felhasználási módja a Linux és a Unix rendszerek programozása Ebben az oktatott, élő képzésben a résztvevők megtanulják a Go programozásának alapjait, miközben a Go különböző funkcióit feltáró handson gyakorlatokon haladnak A képzés végére a résztvevők képesek lesznek: Ismerje meg a Go rendszerek programozásának alapjait Állítsa be a Go fejlesztői környezetet Írjon programokat a Go-ban Használja mind a Go for Unix, mind a Linux rendszerek alap- és fejlett funkcióit Ismerje meg és használja a Goroutines-t Írj gyors és könnyű kódot a Go-val Írj lowlevel hálózati kódot a Go-val Közönség programozók Fejlesztők A tanfolyam formátuma Részelőadás, vitafórumok, gyakorlatok és nehéz handson gyakorlat .
14 hours
Overview
Internet of Things (IoT) is a network infrastructure that connects physical objects and software applications wirelessly, allowing them to communicate with each other and exchange data via network communications, cloud computing, and data capture. Python is a high-level programming language recommended for IoT due to its clear syntax and large community support.

In this instructor-led, live training, participants will learn how to program IoT solutions with Python.

By the end of this training, participants will be able to:

- Understand the fundamentals of IoT architecture
- Learn the basics of using Raspberry Pi
- Install and configure Python on Raspberry Pi
- Learn the benefits of using Python in programming IoT systems
- Build, test, deploy, and troubleshoot an IoT system using Python and Raspberry Pi

Audience

- Developers
- Engineers

Format of the course

- Part lecture, part discussion, exercises and heavy hands-on practice

Note

- To request a customized training for this course, please contact us to arrange.
7 hours
Overview
Ennek a gyakorlati kurzusnak az elsődleges célja, hogy bemutassa a Linux magas rendelkezésre állású veremét (pacemaker, DRBD) a rendszergazdáknak. A képzés során minden résztvevő egy kétgépes klasztert épít, amely egy egyszerű, rendkívül elérhető szolgáltatást (például Postgre SQL vagy NFS) kínál virtuális IP-címen. Szintén figyelembe veszik a magas rendelkezésre álláshoz nem kapcsolódó DRBD alkalmazásokat.
14 hours
Overview
Internet of Things (IoT) egy olyan hálózati infrastruktúra, amely vezeték nélkül összeköti a fizikai tárgyakat és a szoftveralkalmazásokat, lehetővé téve számukra a kommunikációt és az adatcserét hálózati kommunikáción, felhőalapú számítógépen és adatgyűjtésen keresztül.

Ebben az oktató által vezetett, élő képzésen a résztvevők megtanulják az IoT alapjait, miközben a Raspberry Pi segítségével létrehoznak egy IoT érzékelő rendszert.

A képzés végére a résztvevők képesek lesznek:

- Ismerje meg a tárgyak internete alapelveit, ideértve az internet elemeit és a kommunikációs technikákat
- Tudja meg, hogyan állíthatja be a Raspberry Pi kifejezetten az IoT alkalmazásokhoz
- Készítsen és telepítsen saját IoT érzékelő rendszerét

Közönség

- Hobbifelhasználók
- Hardver / szoftver mérnökök és technikusok
- Műszaki személyek minden iparágban
- Kezdő fejlesztők

A tantárgy formátuma

- Részleges előadás, részleges beszélgetés, gyakorlatok és nehéz gyakorlati gyakorlat

jegyzet

- Raspberry Pi különféle operációs rendszereket és programozási nyelveket támogat. Ez a tanfolyam Linux alapú Raspbian operációs rendszert, a Python pedig programozási nyelvként fogja használni. Egy adott beállítás kéréséhez kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy megbeszéljük.
- A résztvevők felelősek a Raspberry Pi hardver és alkatrészek megvásárlásáért.
14 hours
Overview
Linux Kernel is an open source, monolithic kernel operating system that is at the core of the Linux family of operating systems. Using the Linux Kernel, users can operate and manage the LinuxFile system, perform server maintenance, and more.

This instructor-led, live training (onsite or remote) is aimed at system administrators who wish to master system administration for the Linux Kernel.

By the end of this training, participants will be able to:

- Understand the core mechanics of Linux operating systems as a system administrator.
- Manage boot loaders, system initialization, and system logging.
- Handle installation errors by booting into emergency targets.

Format of the Course

- Interactive lecture and discussion.
- Lots of exercises and practice.
- Hands-on implementation in a live-lab environment.

Course Customization Options

- To request a customized training for this course, please contact us to arrange.
Weekend Linux courses, Evening Linux training, Linux boot camp, Linux instructor-led, Weekend Linux training, Evening Linux courses, Linux coaching, Linux instructor, Linux trainer, Linux training courses, Linux classes, Linux on-site, Linux private courses, Linux one on one training

Course Discounts

Hírlevél kedvezmény

Tiszteletben tartjuk adatai bizalmas jellegét. A NobleProg soha nem továbbítja e-mail címét harmadik személyeknek.
Hírlevelünkről bármikor leiratkozhat.

Kiemelt ügyfeleink

is growing fast!

We are looking to expand our presence in Hungary!

As a Business Development Manager you will:

  • expand business in Hungary
  • recruit local talent (sales, agents, trainers, consultants)
  • recruit local trainers and consultants

We offer:

  • Artificial Intelligence and Big Data systems to support your local operation
  • high-tech automation
  • continuously upgraded course catalogue and content
  • good fun in international team

If you are interested in running a high-tech, high-quality training and consulting business.

Apply now!