Kurzusleírás

Önmagunk és mások megértése

  Annak megértése, hogy amikor megkérünk másokat, hogy vegyenek részt egy értekezleten, akkor rájuk kényszerítjük a prioritáslistánkat. Mi késztet arra, hogy úgy viselkedjünk, ahogyan? Tisztában vagyunk-e azzal, hogy viselkedésünk hogyan hat másokra: mindig úgy reagálnak, ahogy mi szeretnénk, és ahogy kellene? Ha nem, miért nem…?

A találkozók lebonyolításának folyamata

  Miért van szükség egy találkozóra; mik az alternatívák; valamelyik alternatíva előnyösebb? Az értekezletek összehívásának, lebonyolításának és előkészítésének folyamata: Értelmes napirend készítése, amely magában foglalja a találkozó céljait, a tárgyalandó témát és a javasolt időpontokat Csak a megfelelő emberek meghívása – és senki más Az értekezlet irányítása: csak releváns hozzászólások engedélyezése (de ügyeljen arra, hogy különbséget tegyen releváns és irreleváns között); napirend megtartása; az idő betartása Eredmények létrehozása: nem feltétlenül részletes jegyzőkönyv, de legalább cselekvési pontok Nyomon követési értekezlet(ek) megszervezése

Találkozókon való részvétel

  Minden olyan találkozón részt kell vennem, amelyre meghívnak? Hogyan dönthetem el, hogy részt veszek-e (vagy sem) az üléseken? Milyen indokokkal utasíthatom el a részvételt? Mit tehetek még egy értekezleten a résztvevőkkel, a megvitatandó témával és az időpontokkal kapcsolatban?

Egyéb személyes hatékonysági és időbeli kérdések Management

  Célok kitűzése – personal és szakmai – és betartásuk Munka prioritása Hogyan döntsem el, mit kell tenni? Hogyan rangsorolhatom ezeket a tevékenységeket?
Munkavállaló által kiszabott idő: a munkatársaim és a kollégáim nekem dolgoznak, vagy én dolgozom nekik…?
 • Időbanditák: mi más lopja el tőlem az időt, és mit tehetek ellene? E-mailek
 • Telefonhívások
 • Nem tervezett megszakítások
 • Kiszorítási tevékenységek: halogatás…
 • Egyebek…
 • Hatékony delegálás
 • Assertiveness: kompromisszum keresése; megtanulni hatékonyan nemet mondani
   7 Órák

  Résztvevők száma


  Ár per résztvevő

  Közelgő kurzusok