Linux Kurzusok

Linux Kurzusok

Helyi, oktatott élő Linux tanfolyamok tanúskodnak a handson gyakorlatban, hogyan kell telepíteni, kezelni, biztonságos és hibaelhárítani egy Linux rendszert Linux tanfolyamaink bemutatják, hogyan kell Linuxot futtatni a hagyományos kiszolgálókon és a beágyazott rendszereken A Linux képzés "helyszíni élő képzés" vagy "távoli élő képzés" formájában érhető el A helyszíni élő képzés helyi szinten valósulhat meg az ügyfél telephelyén Magyarország vagy a NobleProg vállalati oktatóközpontjaiban Magyarország A távoli élőképzés interaktív, távoli asztal segítségével történik NobleProg Az Ön Helyi Képzési Szolgáltatója.

Ajánlások

★★★★★
★★★★★

Kurzusleírás

Title
Duration
Overview
Title
Duration
Overview
14 hours
Overview
A kurzus a következő kérdésekre válaszol:

- Hogyan végezhetünk alapvető műveleteket a rendszeren?
- Hol talál információt és segítséget?
- Hogyan hat a hatalom?
- Milyen típusú fájlok vannak a rendszerben?
- Hogyan egyszerűen és gyorsan megoldani a problémákat?
21 hours
Overview
- A rendszer igazgatása?
- A felhasználói fiókok kezelése?
14 hours
Overview
Ez a 2 napos kurzus bemutatja a UNIX Shell szkriptek írását a Korn és Bash héjak használatával és a UNIX fejlettebb szolgáltatásaihoz, beleértve a batch szerkesztőt és az awk szövegszerkesztő nyelvet.

Bár az asztali PC-n futó UNIX Solaris verziója alapján a megtanult elvek alkalmazhatók a UNIX minden más verziójára, beleértve a Linuxot, az AIX-t, a HP-UX-t és az SCO-t.

A tanfolyam egy műhelymunka formátumát veszi át, előadássorozattal, munkadarabokkal és gyakorlati gyakorlatokkal. Bár a tartalom testreszabható, legalább 1 nap szükséges a központi elemek fedezéséhez.

A teljes tanfolyam jegyzetei a minta szkriptfájljaival és ingyenes szoftvereszközökkel együtt használhatók a UNIX szerver eléréséhez.
7 hours
Overview
This course has been created for managers, system architects, existing Unix or Windows administrators or anyone who wants to know what Ubuntu Server operating system has to offer. This course in most cases answers the question WHAT Ubuntu Server can do for you, rather than HOW to do things. If you are interested in the HOW question then please have a look at our Administration of Linux System training course.

This course always covers the newest release of Ubuntu.
7 hours
Overview
A Snap egy nyílt forráskódú Linux csomagolási rendszer, amelyet az Ubuntu készített a csomag telepítésének és karbantartásának egyszerűsítésére Ezt a verzióval kapcsolatos függőségi konfliktusok megoldásával oldja meg Ha a fejlesztők lehetővé teszik, hogy mindent egy szoftvercsomagba helyezzenek, szoftverük önállóan és függetlenül attól a rendszertől, amelyen telepítve van Ez a képzés bemutatja a Snap funkcióit és csúcspontjait, és hasonlít össze hasonló Linux csomagolási rendszerekkel és konténer szoftverekkel A résztvevők lehetőséget kapnak saját Snap csomagok létrehozására, felépítésére és kiadására .
28 hours
Overview
RHEL (Red Hat Enterprise Linux) is a Linux distribution targeted for the commercial market.
21 hours
Overview
Ez az oktatott, élő képzés bemutatja a szoftver, a hardver és a stepbystep folyamatát, amely az arcfelismerő rendszer megépítéséhez szükséges a semmiből Az arcfelismerés az Arcfelismerés néven is ismert A laborban használt hardver tartalmazza a Rasberry Pi-et, a fényképezőgép-modult, a szervókat (opcionális), stb A résztvevők felelősek ezen komponensek megvásárlásáért A használt szoftver OpenCV, Linux, Python stb A képzés végére a résztvevők képesek lesznek: Telepítse a Linux, az OpenCV és más szoftver segédprogramokat és könyvtárakat egy Rasberry Pi-on Az OpenCV beállítása az arcfájlok rögzítéséhez és felderítéséhez Ismerje meg a Rasberry Pi rendszer csomagolásának különböző lehetőségeit a valós világ környezetben való használatra Alkalmazkodni a rendszerhez különböző használati esetekben, beleértve a felügyeletet, a személyazonosság igazolását stb Közönség Fejlesztők Hardver / szoftver technikusok Technikai személyek minden iparágban Hobbifelhasználók A tanfolyam formátuma Részelőadás, vitafórumok, gyakorlatok és nehéz handson gyakorlat jegyzet Egyéb hardver és szoftver opciók: Arduino, OpenFace, Windows stb Ha bármelyiket szeretné használni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot .
14 hours
Overview
A Raspberry Pi egy nagyon kicsi, egylemezes számítógép Ebben az oktatott, élő képzésben a résztvevők megtanulják, hogyan kell létrehozni és programozni a Raspberry Pi interaktív és erőteljes beágyazott rendszert A képzés végére a résztvevők képesek lesznek: Állítson be egy IDE-t (integrált fejlesztési környezet) a maximális fejlesztési hatékonyság érdekében Programozza a Raspberry Pi készüléket, például mozgásérzékelőt, riasztásokat, webszervereket és nyomtatókat Ismerje meg a Raspberry Pi architektúráját, beleértve az addon készülékek bemeneteit és csatlakozóit Ismerje meg a programozási nyelvek és az operációs rendszerek különböző lehetőségeit Tesztelje, debugolja és telepítse a Raspberry Pi-t a valós problémák megoldására Közönség Fejlesztők Hardver / szoftver technikusok Technikai személyek minden iparágban Hobbifelhasználók A tanfolyam formátuma Részelőadás, vitafórumok, gyakorlatok és nehéz handson gyakorlat jegyzet A Raspberry Pi különböző operációs rendszereket és programozási nyelveket támogat Ez a kurzus Linux alapú Raspbian operációs rendszert és Python programozási nyelvként működik Kérjen egy konkrét beállítást, kérjük, forduljon hozzánk, hogy gondoskodjon A résztvevők felelősek a Raspberry Pi hardver és alkatrészek megvásárlásáért .
7 hours
Overview
RancherOS egy nyílt forráskódú Linux disztribúció, amely futtatja az egész operációs rendszer (beleértve a rendszer szolgáltatásait, mint udev és rsyslog) a Docker konténerek. RancherOS csak a csupasz minimális szoftver futtatásához szükséges Docker. Ez a Docker mint PID1 és dinamikusan húz minden mást, amire szüksége van a Docker által. Körülbelül 22MB, RancherOS könnyen terjeszthető, hangszerel és felpörgeti az adatközpontban.

Ez az oktató által vezetett, az élő képzés bevezeti RancherOS & #39; s építészet, eszközök és alkatrészek és sétál résztvevők lépésről-lépésre keresztül a beállítás a RancherOS élő labor környezetben. Végére ez a képzés, a résztvevők a megértést és gyakorlatot használni RancherOS szállítótartályok a skála a fejlesztés, a tesztelés és a termelés.

formátuma a kurzus

- rész előadás, részben vita, nehéz gyakorlati gyakorlat
14 hours
Overview
Ez a gyakorlati kurzus olyan témákat tartalmaz, amelyek a rendszergazdáknak, a fejlesztőknek, a beágyazott fejlesztőknek és a hagyományos asztali felhasználóknak (köztük a vezetőknek) szólnak, akik általánosságban szeretne bevezetni a virtualizációhoz A kurzus után a rendszergazdák képesek lesznek saját maguk felhőit generálni a termelésre, és a fejlesztők képesek lesznek kipróbálni a kódot több operációs rendszeren, anélkül, hogy szükség lenne egy második számítógépre vagy egy nonx86 fórumra Megértjük, hogy az ebben a kurzuson bemutatott témakörök számos olyan témát fedtek le, amelyek esetleg nem minden ügyfelek számára alkalmazhatók A kurzus foglalásakor kérjük, határozza meg, hogy mit szeretne elérni a QEMU vagy a KVM használatával, és testreszabjuk azt oly módon, hogy a kevésbé releváns témákból származó időt átcsoportosítjuk azokra, amelyek az Ön számára fontosak lennének .
14 hours
Overview
This instructor-led, live training (onsite or remote) is aimed at engineers wishing to package, deploy, upgrade and version control entire Linux systems quickly and at scale.

By the end of this training, participants will be able to:

- Install and configure OSTree.
- Carry out binary deployments and upgrades of operating systems and containers.
- Use OSTree as a version control system to manage multiple filesystem trees and bootloaders.

Format of the Course

- Interactive lecture and discussion
- Lots of exercises and practice
- Hands-on implementation in a live-lab environment

Course Customization Options

- To request a customized training for this course, please contact us to arrange.
- To learn more about OSTree, please visit: https://github.com/ostreedev/ostree
14 hours
Overview
Ez a tanfolyam azért jött létre, hogy valaki felkészüljön az LPI tanúsításra. Ez olyan előadások sorozataként zajlik, amelyek egyszerű gyakorlatokkal összefonódnak.
14 hours
Overview
Ez a tanfolyam azért jött létre, hogy valaki felkészüljön az LPI tanúsításra Ez olyan előadások sorozataként zajlik, amelyek egyszerű gyakorlatokkal összefonódnak .
14 hours
Overview
Ez a tanfolyam azért jött létre, hogy valaki felkészüljön a LPI tanúsításra. Ez olyan előadások sorozataként zajlik, amelyek egyszerű gyakorlatokkal összefonódnak.
14 hours
Overview
Ez a tanfolyam azért jött létre, hogy valaki felkészüljön az LPI tanúsításra Ez olyan előadások sorozataként zajlik, amelyek egyszerű gyakorlatokkal összefonódnak .
14 hours
Overview
Ez a kurzus junior szoftverfejlesztőknek szól A tanfolyam befejezése után a gyakornokok képesek lesznek megérteni a jól ismert webszerverek, például az Apache vagy a Nginx architektúráját, és saját hálózati programokat valósítanak meg A kurzus 67% előadások, 33% handson gyakorlatok .
14 hours
Overview
A tanfolyam során a résztvevők megtanulják:

- Mi a szolgáltatásmegtagadási támadások, Árvíz, Sniffing, MIM?
- Hogyan lehet törni a hálózattól a szerverig?
- Hogyan nézhetek csomagokat a hálózaton (szintén kapcsolókon futnak)?
- Megnézi a világ bármely kombinációját?
- Hogyan figyelhetjük meg a hálózatot?
- Hogyan konfigurálhatjuk a tűzfalat?
- Hogyan kell használni a titkosított kapcsolatokat?
- Hogyan lehet alagútokat létrehozni?
- Hogyan kell naplózni a csomagokat?
- Hogyan kell beolvasni a portokat?
- Hogyan lehet csökkenteni a felesleges szolgáltatások számát a kiszolgálón?
7 hours
Overview
Az Alpine Linux biztonsági orientált, könnyű (80 MB) Linux disztribúció az musl libc és BusyBox alapján Az Alpine Linuxot a Docker készítői gyártják, és egyike a virtualizáció, a konténeres és a felhő testre szabott disztribúcióinak elterjedésében Az Alpine Linux helyettesíti az Ubuntut, mint a Docker konténerek hivatalos alapképét Ez a képzés bemutatja az Alpine Linux architektúráját, és a résztvevők lépésről lépésre haladnak az Alpine Linux telepítésén keresztül egy élő labor környezetben A képzés befejeztével a résztvevők rendelkeznek azzal a tudással és gyakorlattal, hogy telepítik az Alpine Linux-ot a konténerek futtatásának alapjaként a fejlesztési, tesztelési és gyártási környezetekben Közönség DevOps mérnökök Rendszergazdák Szoftverfejlesztők A tanfolyam formátuma Részelőadás, részbeszélgetés, nehéz handson gyakorlat .
7 hours
Overview
Ennek a gyakorlati kurzusnak elsődleges célja, hogy bemutassa a Linux nagyfelhasználhatósági veremét (pacemaker, DRBD) a rendszergazdáknak A képzés során minden egyes résztvevő egy olyan, kétkomponensű fürtöt épít fel, amely egy egyszerű, magasan elérhető szolgáltatást kínál (pl PostgreSQL vagy NFS) egy virtuális IP-címre Továbbá a nagy rendelkezésre állással nem összefüggő DRBD-eket is figyelembe vesszük .
14 hours
Overview
A Linux egy nyílt forráskódú operációs rendszer, amely a fejlesztők körében népszerű, stabilitása, rugalmassága és testre szabhatósága miatt Ebben az oktatott, élő képzésben a résztvevők megtanulják, hogyan válthassanak át a webes alkalmazások fejlesztéséről a Windows rendszeren a Linux fejlesztéséig A képzés végére a résztvevők képesek lesznek: Ismerje meg a Linux operációs rendszer alapjait és annak különbségeit a Windows operációs rendszerrel Telepítse a Linuxot és ismerkedjen meg a Linux környezetével Linux parancsok végrehajtása Biztonságos Linuxot a Linux rendszer adminisztrációjának és felhasználói kezelésének alapjairól Indítsa el a webes alkalmazások fejlesztését Linuxon Közönség Webes alkalmazások fejlesztői Az emberek érdeklődnek a Linux fejlesztés iránt Azok a Windows felhasználók, akik Linuxra kívánnak váltani A tanfolyam formátuma Részelőadás, vitafórumok, gyakorlatok és nehéz handson gyakorlat .
7 hours
Overview
A Linux egy nyílt forráskódú operációs rendszer, amely a fejlesztők körében népszerű, stabilitása, rugalmassága és testre szabhatósága miatt Ebben az oktatott, élő képzésben a résztvevők megismerik a Linux Command Line használatát és végrehajtják az alapvető parancsokat A képzés végére a résztvevők képesek lesznek: Jól megértsük a Linux fájlrendszert és a Linux parancssort Ismerje meg, hogyan navigálhat a Linux fájlrendszeren a Linux parancsok segítségével További tudnivalók a fájlok és könyvtárak létrehozásáról és manipulálásáról Linux parancsok segítségével Hozzon létre saját Linux parancsokat Közönség Bárki, aki érdeklődik a Linux elindításához Windows vagy Mac felhasználók, akik érdeklődnek a Linuxra váltáshoz Olyan meglévő Linux felhasználók, akik hatékonyabban szeretnék használni a Linux Command Line-ot A tanfolyam formátuma Részelőadás, vitafórumok, gyakorlatok és nehéz handson gyakorlat .
21 hours
Overview
Ismerje meg a legfontosabb Linux rendszerek adminisztrációs készségeit a műhely környezetében (Ubuntu vagy CentOS) Ki ez a kurzus: Mérnökök, akik Linux mérnöki és adminisztrációs szerepekre akarnak áttérni A kezdők, akik szeretnék megérteni, hogyan működik egy Linux operációs rendszer és hogyan kezelheti azt Olyan emberek, akik felkészülnek a professzionális minősítésekre, például az LPI 1 szintre vagy a RHCSA-ra Leírás: Ez a tanfolyam célja, hogy megtanítsa Önt a Linux alapú operációs rendszerek előnyeiről, szerepéről a vállalkozásokban, és hogyan tudja megérteni és kezelni őket A viszonylagos kezdők számára kitűzött célunk, megtanítunk minden olyan készséget, amely egy kis Linux birtok kezeléséhez szükséges A demonstrációk és a gyakorlati feladatok kombinálásával útmutatásokat fogunk végigvezetni a megfelelő parancsokon, eszközökön és folyamatokon keresztül, amelyekről tudnia kell, hogy sikeres rendszergazdává váljon egy professzionális Linux környezetben A Linux környezetek megfelelő futtatásához és karbantartásához szükséges készségek rendkívül magasak Ha kevés vagy semmilyen tapasztalata nincs a Linux rendszeren, és gyors ügyviteli rendszergazdává kíván válni, akkor ez a kurzus megadja az összes olyan eszközt, amellyel be kell lépnie a Linux adminisztráció izgalmas és kihívó világába A kurzus végén Ön: Megérteni, mi a GNU / Linux, és annak szerepe a modern IT-ben Telepítenie kell a linuxos elosztást a semmiből Beállíthatja a Linux alapú számítógépek felhasználóit, csoportjait, tárolását és hálózatát Legyen képes önbizalommal navigálni a parancssori felületen (CLI) bármely Linux szerveren Ismerje meg a szolgáltatásokat, folyamatokat és a rendszer erőforrásait Szoftver telepítése, eltávolítása és beállítása .
7 hours
Overview
A LEDE Project (Linux Embedded Development Environment) egy OpenWrt alapú Linux operációs rendszer Teljesen helyettesíti a vezeték nélküli útválasztók és a nem hálózati eszközök széles választékát kínáló firmware-t Ebben az oktatott, élő képzésben a résztvevők megtanulják, hogyan hozzanak létre egy LEDE alapú vezeték nélküli útválasztót Közönség Hálózati adminisztrátorok és technikusok A tanfolyam formátuma Részelőadás, vitafórumok, gyakorlatok és nehéz handson gyakorlat .
14 hours
Overview
A tárgyak internete (IoT) olyan hálózati infrastruktúra, amely vezeték nélküli módon kapcsolja össze a fizikai objektumokat és a szoftveralkalmazásokat, lehetővé téve számukra, hogy kommunikáljanak egymással és adatokat cseréljenek a hálózati kommunikáció, a számítási felhő és az adatgyűjtés révén Ebben az oktatott, élő képzésben a résztvevők megtanulják a tárgyak internetének alapjait, miközben átmennek az IoT érzékelő rendszer létrehozásával a Raspberry Pi használatával A képzés végére a résztvevők képesek lesznek: Megérteni a tárgyak internetének alapelveit, beleértve az internethez kapcsolódó objektumelemeket és kommunikációs technikákat Ismerje meg, hogyan kell a Raspberry Pi-t kifejezetten a tárgyak internethez való alkalmazására felkészíteni Saját IoT érzékelő rendszer kiépítése és telepítése Közönség Hobbifelhasználók Hardver / szoftver mérnökök és technikusok Technikai személyek minden iparágban Kezdő fejlesztők A tanfolyam formátuma Részelőadás, vitafórumok, gyakorlatok és nehéz handson gyakorlat jegyzet A Raspberry Pi különböző operációs rendszereket és programozási nyelveket támogat Ez a kurzus Linux alapú Raspbian operációs rendszert és Python programozási nyelvként működik Kérjen egy konkrét beállítást, kérjük, forduljon hozzánk, hogy gondoskodjon A résztvevők felelősek a Raspberry Pi hardver és alkatrészek megvásárlásáért .
14 hours
Overview
A tárgyak internete (IoT) olyan hálózati infrastruktúra, amely vezeték nélküli módon kapcsolja össze a fizikai objektumokat és a szoftveralkalmazásokat, lehetővé téve számukra, hogy kommunikáljanak egymással és adatokat cseréljenek a hálózati kommunikáció, a számítási felhő és az adatgyűjtés révén A Python egy magas szintű programozási nyelv, amelyet tiszta szövegértés és nagy közösségi támogatás miatt javasol a tárgyé Ebben az oktatott, élő képzésben a résztvevők megtanulják, hogyan programozzák az IoT megoldásait a Pythontal A képzés végére a résztvevők képesek lesznek: Értsd meg a tárgyak internetének architektúrájának alapjait Ismerje meg a Raspberry Pi használatának alapjait Telepítse és konfigurálja a Python-t a Raspberry Pi-en Ismerje meg a Python használatát az IoT rendszerek programozásában Építsen, teszteljen, telepítsen és hibakeresse az IoT rendszert Python és Raspberry Pi használatával Közönség Fejlesztők mérnökök A tanfolyam formátuma Részelőadás, vitafórumok, gyakorlatok és nehéz handson gyakorlat jegyzet Ha erre a kurzusra személyre szabott képzést szeretne kérni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot .
21 hours
Overview
A kurzus célja, hogy résztvevői rendelkezzenek a szükséges eszközökkel ahhoz, hogy megszerzik a Linux operációs rendszerre vonatkozó köztes készségeket, hogy a programot oly módon szerkeszthessék, kezelhessék és strukturálhassák, ami a szervezet számára legmegfelelőbb a rendszer mûködésének alapos ismeretével .
35 hours
Overview
Go (Golang) egy nyílt forráskódú programozási nyelv, amelyet a Google fejlesztett ki A Go egyik népszerű felhasználási módja a Linux és a Unix rendszerek programozása Ebben az oktatott, élő képzésben a résztvevők megtanulják a Go programozásának alapjait, miközben a Go különböző funkcióit feltáró handson gyakorlatokon haladnak A képzés végére a résztvevők képesek lesznek: Ismerje meg a Go rendszerek programozásának alapjait Állítsa be a Go fejlesztői környezetet Írjon programokat a Go-ban Használja mind a Go for Unix, mind a Linux rendszerek alap- és fejlett funkcióit Ismerje meg és használja a Goroutines-t Írj gyors és könnyű kódot a Go-val Írj lowlevel hálózati kódot a Go-val Közönség programozók Fejlesztők A tanfolyam formátuma Részelőadás, vitafórumok, gyakorlatok és nehéz handson gyakorlat .
14 hours
Overview
A Flatpak egy segédprogram szoftveres telepítéshez, csomagkezeléshez és alkalmazás virtualizációhoz a Linux asztali számítógépes környezetekhez Olyan homokozó környezetet biztosít, amelyben a felhasználók a rendszer többi részétől függetlenül futtathatnak alkalmazásokat Ez a kurzus tanítja a Flatpak alapvető használatát, amely mind a fejlesztők, mind a rendszergazdák számára hasznos A tanfolyam sok gyakorlatot tartalmaz a gyakorlatokon, és a résztvevők saját környezetükben gyakorolnak és saját Flatpak képeket készítenek Közönség Fejlesztők sysadmins Menedzserek .
14 hours
Overview
DNS (domain név rendszer) a "telefonkönyv" az Internet, amely egy könyvtárat a számítógép nevét és IP-címeket. BIND a leggyakoribb Linux-megvalósítás a DNS. Amikor megnyit egy webhelyet, vagy e-mailt küld és fogad, a DNS-kiszolgáló valahol csendben kezeli az üzenetet a címzetthez.

ebben az oktató által vezetett, az élő képzés, a résztvevők megtanulják a kritikus jellemzői DNS végrehajtása közben gyakorlatokat a beállítás és konfiguráció a BIND DNS szerver Linux. A tanfolyam kezdődik a frissítő a legfontosabb hálózati elveket, majd a ás gyakorlati gyakorlat beállítás és konfiguráció. A vita és a gyakorlat egyre összetettebb témák felé mozdulnak el, mint például biztonság, elérhetőség, hibakeresés és hibaelhárítás.

formátuma a kurzus

- rész előadás, részben vita, nehéz gyakorlati gyakorlati és végrehajtása, alkalmi quizing mérésére haladás
35 hours
Overview
Ez egy átfogó képzési folyamat a Debian GNU / Linux operációs rendszer kezeléséhez Mindig a Debian aktuális verzióján jelenik meg .
Weekend Linux courses, Evening Linux training, Linux boot camp, Linux instructor-led, Weekend Linux training, Evening Linux courses, Linux coaching, Linux instructor, Linux trainer, Linux training courses, Linux classes, Linux on-site, Linux private courses, Linux one on one training

Course Discounts

Hírlevél kedvezmény

Tiszteletben tartjuk adatai bizalmas jellegét. A NobleProg soha nem továbbítja e-mail címét harmadik személyeknek.
Hírlevelünkről bármikor leiratkozhat.

Kiemelt ügyfeleink

is growing fast!

We are looking to expand our presence in Hungary!

As a Business Development Manager you will:

  • expand business in Hungary
  • recruit local talent (sales, agents, trainers, consultants)
  • recruit local trainers and consultants

We offer:

  • Artificial Intelligence and Big Data systems to support your local operation
  • high-tech automation
  • continuously upgraded course catalogue and content
  • good fun in international team

If you are interested in running a high-tech, high-quality training and consulting business.

Apply now!