Kurzusleírás

Önmagunk és mások megértése

    Annak megértése, hogy amikor megkérünk másokat, hogy vegyenek részt egy értekezleten, akkor rájuk kényszerítjük a prioritáslistánkat. Mi késztet arra, hogy úgy viselkedjünk, ahogyan? Tisztában vagyunk-e azzal, hogy viselkedésünk hogyan hat másokra: mindig úgy reagálnak, ahogy mi szeretnénk, és ahogy kellene? Ha nem, miért nem…?

A találkozók lebonyolításának folyamata

    Miért van szükség egy találkozóra; mik az alternatívák; valamelyik alternatíva előnyösebb? Az értekezletek összehívásának, lebonyolításának és előkészítésének folyamata: Értelmes napirend készítése, amely magában foglalja a találkozó céljait, a tárgyalandó témát és a javasolt időpontokat Csak a megfelelő emberek meghívása – és senki más Az értekezlet irányítása: csak releváns hozzászólások engedélyezése (de ügyeljen arra, hogy különbséget tegyen releváns és irreleváns között); napirend megtartása; az idő betartása Eredmények létrehozása: nem feltétlenül részletes jegyzőkönyv, de legalább cselekvési pontok Nyomon követési értekezlet(ek) megszervezése

Találkozókon való részvétel

    Minden olyan találkozón részt kell vennem, amelyre meghívnak? Hogyan dönthetem el, hogy részt veszek-e (vagy sem) az üléseken? Milyen indokokkal utasíthatom el a részvételt? Mit tehetek még egy értekezleten a résztvevőkkel, a megvitatandó témával és az időpontokkal kapcsolatban?

Egyéb személyes hatékonysági és időbeli kérdések Management

    Célok kitűzése – personal és szakmai – és betartásuk Munka prioritása Hogyan döntsem el, mit kell tenni? Hogyan rangsorolhatom ezeket a tevékenységeket?
Munkavállaló által kiszabott idő: a munkatársaim és a kollégáim nekem dolgoznak, vagy én dolgozom nekik…?
  • Időbanditák: mi más lopja el tőlem az időt, és mit tehetek ellene? E-mailek
  • Telefonhívások
  • Nem tervezett megszakítások
  • Kiszorítási tevékenységek: halogatás…
  • Egyebek…
  • Hatékony delegálás
  • Assertiveness: kompromisszum keresése; megtanulni hatékonyan nemet mondani
      7 Hours
     

    Résztvevők száma


    Tanfolyam kezdete

    Tanfolyam vége


    Dates are subject to availability and take place between 09:30 and 16:30.
    Open Training Courses require 5+ participants.

    Vélemények (6)

    Rokon tanfolyam

    Rokon kategóriák