Kurzusleírás

Határozza meg a coachingot

    Győződjön meg arról, hogy pontosan mi is a coaching, és hogyan használják. Kapcsolja össze a „coaching”-t, mint az egyéni és a csapatteljesítmény javítására szolgáló tudományágat (vagy az alulteljesítés elemzését és kijavítását) Ismerje meg, hogyan lehet a megosztott tanulást könnyen átvinni „cselekvési elkötelezettséggé”

Coaching modellek

    Bevezetés a GROW modellbe G = Goal: a megbeszélés célja vagy az egyén/csapat által megvalósítani kívánt változtatások R = Valóság: a jelenlegi helyzet őszinte értékelése és a változtatás szükségessége O = Opciók: mit lehet tenni a változás elérése érdekében; mi más; van még valami más…? W = Akarat: létezik-e a vágy, hogy ezt átlássuk, vagy a többi tényező – GRO – valamelyike megakadályozza a változás megvalósulását; hogyan mérjük a fejlődést?
Az összes szükséges tényező figyelembevétele: A jövőkép valósággá alakítása
  • Mérhető eredmények elérése
  • Hatékony döntések meghozatala
  • A változás kezelése
  • A Változás Házának bemutatása: annak megértése, hogy néha még rosszabbá kell tenni a dolgokat, mielőtt jobbá válnának
  • Sikeres edzővé válniHogyan viselkedik egy edző? Mit csinál egy edző? Megértette a különállás szükségességét – elzárkózás? – a részletekről és csak a megfelelő időpontokban adjunk hozzá egyéni megjegyzéseket/javaslatokat Edzői teljesítmény olyan személyektől, akiknek nem értjük a napi munkáját
      Link a teljesítményhez Management

    Célkitűzés – annak megértése, hogy mire van szükség. Irányítás ezekkel a célokkal szemben – annak megértése, hogyan néz ki a siker/hiány Az alulteljesítés felismerése (és kijavítása); különösen az alulteljesítés okainak felismerése (amelynek semmi köze az egyén munkaterheléséhez) Coaching és visszajelzés: kapcsolatok és különbségek

      Coaching a gyakorlatban

    Facilitált Coaching ülések – kezdetben csoportos környezetben, hogy lehetővé tegyük a célzott visszajelzést; majd edzőpárokban – a már tárgyalt modellek gyakorlatba ültetésére.

      7 Hours

    Résztvevők száma


    Tanfolyam kezdete

    Tanfolyam vége


    Dates are subject to availability and take place between 09:30 and 16:30.

    Ár per résztvevő

    Vélemények (5)

    Rokon tanfolyam

    Strategic Development: Thinking, Planning, Management and Leadership

      35 Hours

    Rokon kategóriák